ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουσελάς - Παπακωνσταντίνου: Το παρασκήνιο μιας ατυχούς συγκατοίκησης

Κουσελάς - Παπακωνσταντίνου: Το παρασκήνιο μιας ατυχούς συγκατοίκησης
Όλοι ήξεραν στο υπουργείο ότι η συγκατοίκησή τους ήταν κακή...

Όλοι ήξεραν στο υπουργείο ότι η συγκατοίκησή τους ήταν κακή. Σχεδόν δεν μιλούσαν μεταξύ τους και ειδικά τον τελευταίο καιρό είχαν κόψει τις γέφυρες επικοινωνίας ο ένας με τον άλλον. Ο λόγος για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Δημήτρη Κουσελά.

Κατά τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησης όταν ανακοινώθηκε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου το όνομα του Κουσελά υπήρξε από την πλευρά του ενστικτωδώς δυσφορία. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκείνη τη νύχτα κοντά του βεβαιώνουν πως από την αρχή έδειξε αποφασισμένος να μην τον εμπιστευτεί σε τίποτα.

Ο Δημήτρης Κουσελάς ήταν ένας λαϊκός άνθρωπος, εκκεντρικός και πάνω απ’ όλα παλαιοκομματικός. Η επιλογή του πρωθυπουργού εξυπηρετούσε τις ισορροπίες που ήθελε να κρατήσει σε… γεωγραφικό επίπεδο, αφού ήταν ελάχιστοι οι βουλευτές της Πελοποννήσου που συμμετείχαν στο κυβερνητικό σχήμα. Από την πρώτη μέρα ο Δημήτρης Κουσελάς προσπάθησε να «πλασάρει» τον εαυτό του ως ο άνθρωπος που ξέρει να μαζεύει λεφτά από τις εφορίες. Ο στόχος του ήταν να αυξήσει τα έσοδα, μόνο που ο προϊστάμενος του δεν του επέτρεψε να κινηθεί όπως ήθελε, από φόβο, όπως πολλοί λένε, μην πάρει υπό τον απόλυτο έλεγχό του τις ΔΟΥ της χώρας κάτι που θα του επέτρεπε σε βάθος χρόνου να χαράζει προσωπικές στρατηγικές.

Στο δεύτερο ανασχηματισμό το όνομα του Δημήτρη Κουσελά είχε βγει από την λίστα των υπουργοποιημένων βουλευτών. Αμέσως εκείνος δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά του. Ήταν θέμα χρόνου να γίνει το πρόσωπο των ημερών, με δεδομένο κιόλας ότι οι σχέσεις του με τον νυν υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο επίσης ποτέ δεν υπήρξαν οι καλύτερες. Ο Δημήτρης Κουσελάς ήταν ελεύθερος λοιπόν να εκφράσει αντιρρήσεις με το κύρος του πρώην – έστω – υφυπουργού.

Πράγματι το έκανε πολλές φορές μέχρι τώρα, αλλά μέσα στην αναστάτωση των ημερών δεν ακούστηκε. Την προηγούμενη εβδομάδα το έκανε πάλι, ή μάλλον αυτή τη φορά το παράκανε… Κατηγόρησε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και εμμέσως τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ότι λόγω της λίστας των φοροφυγάδων απεπέμφθη από την κυβέρνηση. Πήγε στο διευρυμένο ΚΤΕ των Οικονομικών με στόχο να ακουστεί και τα κατάφερε.

Πλέον θεωρείται ο νούμερο ένα εχθρός του Γιώργου Παπακωνσταντίνου μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα και μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί...