ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Εθνική συνεννόηση ζητούν 7 στους 10 Έλληνες

Δημοσκόπηση: Εθνική συνεννόηση ζητούν 7 στους 10 Έλληνες

Τι δείχνει το «Βαρόμετρο» της MRB

Υπέρ του εθνικού διαλόγου και της εθνικής συνεννόησης για την Ελλάδα της μεταμνημονιακής περιόδου τάσσονται οι Έλληνες, ενώ εκτιμούν ότι τυχόν έξοδος από το μνημόνιο δεν θα είναι καθαρή και θα απαιτηθεί πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Σύμφωνα με το «Βαρόμετρο» της MRB για τη νέα χρονιά (2018) για λογαριασμό της Realnews, το 76,5% του συνόλου των ερωτηθέντων πιστεύει ότι χρειάζεται να υπάρξει εθνικός διάλογος και συνεννόηση για την Ελλάδα της μεταμνημονιακής περιόδου και μόλις το 13,8% εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι υπέρ του εθνικού διαλόγου και της συνεννόησης τάσσεται το 82,9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 75,8% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, το 65,9% της Χρυσής Αυγής, το 78,7% της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το 72,7% του ΚΚΕ, το 76,9% του Ποταμιού, το 80,2% των ΑΝΕΛ, το 64,5% της Ενωσης Κεντρώων, αλλά και το 63,5% όσων αναφέρονται στην αδιευκρίνιστη ψήφο - αποτελεί δηλαδή πλειοψηφικό ρεύμα μεταξύ των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων.

Το 60,9% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι η χώρα θα βγει στις αγορές το αργότερο μέχρι το 2018 (με το αντίστοιχο ποσοστό, πάντως, έναν χρόνο πριν, τον Δεκέμβριο του 2016, να ανέρχεται στο 72%), ενώ το 25,8% πιστεύει ότι η χώρα θα βγει στις αγορές εντός του νέου έτους (με το αντίστοιχο ποσοστό έναν χρόνο πριν να ανέρχεται στο 18,7%).

Το 66,3%, πάντως, εκτιμά ότι η τυχόν έξοδος από το μνημόνιο δεν θα είναι καθαρή και θα απαιτηθεί πιστοληπτική γραμμή στήριξης, ενώ το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι η τυχόν έξοδος από το μνημόνιο θα είναι καθαρή, ανέρχεται στο 17%.

Σχετικές ειδήσεις