ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρίτη αξιολόγηση: Στη Βουλή μετά τα Θεοφάνεια το πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα

Τρίτη αξιολόγηση: Στη Βουλή μετά τα Θεοφάνεια το πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα

Με τη διαδικασία του επείγοντος αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή, αμέσως μετά τη γιορτή των Θεοφανείων, το πολυνομοσχέδιο – «σκούπα» που θα περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα, για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ναυτεμπορική», στόχος της κυβέρνησης είναι το πολυνομοσχέδιο να έχει κατατεθεί στη Βουλή δύο ή τρεις ημέρες πριν από το Euroworking Group του Ιανουαρίου, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 11 του μήνα, με πιθανότερη την ψήφισή του είτε στις 9 είτε στις 10 Ιανουαρίου.

Επί της ουσίας, η κυβέρνηση επιθυμεί πάση θυσία να έχει ψηφισμένο το πολυνομοσχέδιο πριν από τις 22/01/2017, οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Μέχρι τότε, όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, θα πρέπει όχι μόνο να έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο και να έχουν δημοσιευτεί στο ΦΕΚ όλες οι υπουργικές αποφάσεις που συνδέονται με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, αλλά θα πρέπει να έχει καταγραφεί πρόοδος και στα μείζονα θέματα στα οποία επιμένουν οι δανειστές, με κυρίαρχο αυτό των πλειστηριασμών.

Σχετικές ειδήσεις