ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρίτη αξιολόγηση: Το Μαξίμου θέλει ψηφισμένα τα προαπαιτούμενα έως τις 15 Ιανουαρίου

Τρίτη αξιολόγηση: Το Μαξίμου θέλει ψηφισμένα τα προαπαιτούμενα έως τις 15 Ιανουαρίου

Σε διαδικασίες - εξπρές προσβλέπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με σκοπό να έχουν κλείσει έως τις 15/01/2018 όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν στην τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Real, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιθυμεί, σε κάθε περίπτωση, να έχουν κλείσει όλα τα «καυτά» θέματα της οικονομικής ατζέντας έως τις 22/01/2018, οπότε και συνεδριάζει εκ νέου το Eurogroup.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει η Βουλή τις εργασίες της ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, πριν από τα Θεοφάνεια, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση των σχετικών νομοσχεδίων στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμός των νομοσχεδίων που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή ή εάν τελικά θα υπάρξει ένα νέο πολυνομοσχέδιο - «σκούπα» το οποίο θα περιλαμβάνει το σύνολο των προαπαιτούμενων μέτρων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι δεν θα υπάρξουν τελικά απώλειες στις ψηφοφορίες και πως η πλειοψηφία των 153 εδρών θα παραμείνει συμπαγής.

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για την τρίτη αξιολόγηση

Σχετικές ειδήσεις