ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργικό συμβούλιο στο Μαξίμου για την ονομασία των Σκοπίων

Υπουργικό συμβούλιο στο Μαξίμου για την ονομασία των Σκοπίων

Με εντατικούς ρυθμούς κινούνται πλέον οι εξελίξεις αναφορικά με το θέμα του ονόματος των Σκοπίων και σήμερα, Πέμπτη (04/01/2018), σύμφωνα με πληροφορίες, συγκαλείται μίνι υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς θα ενημερώσουν τους υπουργούς για τα έως τώρα δεδομένα που αφορούν στο Σκοπιανό.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στο μίνι υπουργικό θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, και οι τρεις υπουργοί Επικρατείας (Τζανακόπουλος, Φλαμπουράρης και Βερναρδάκης).

Ωστόσο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου, δεδομένης της προγενέστερης τοποθέτησής του, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί σε καμία περίπτωση τη χρήση της λέξης «Μακεδονία» σε μια νέα ονομασία της γείτονος χώρας.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη (03/01/2018) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, υπογράμμισε πως ο κ. Καμμένος «δεν έχει διάθεση να πυροδοτήσει κυβερνητική και πολιτική κρίση». «Εφόσον βρεθεί συναίνεση, ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν θα φέρει αντίρρηση σε ό,τι αφορά την επίλυση του ζητήματος», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

Εξάλλου, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει «θολή» θέση ως προς το Σκοπιανό, ενώ σημείωσε πως «στόχος της κυβέρνησης να οικοδομήσουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση εντός του πολιτικού συστήματος».

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται στη χώρα μας ο Σκοπιανός αντιπρόεδρος, Μπούγιαρ Οσμάνι, ο οποίος θα έχει επαφές με τους κυρίους Κοτζιά και Κατρούγκαλο στο υπουργείο Εξωτερικών.

Τέλος, στις 19/01/2018, πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη η προγραμματισμένη συνάντηση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και των Σκοπίων.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα Σκόπια

Σχετικές ειδήσεις