Τζανακόπουλος: Ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου να επιστρέψει στο Δημοτικό να μάθει ανάγνωση

Τζανακόπουλος: Ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου να επιστρέψει στο Δημοτικό να μάθει ανάγνωση

Σφοδρότατη επίθεση κατά του σχολιαστή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου εξαπολύει με ανάρτησή του στο Facebook ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος στρέφει τα βέλη του κατά του τηλεσχολιαστή, με αφορμή άρθρο του κ. Παπαδημητρίου στην εφημερίδα «Καθημερινή» με τίτλο «Τι δεν κατανοεί ο εκπρόσωπος».

Στο άρθρο ο κ. Παπαδημητρίου κατηγορεί τον κ. Τζανακόπουλο ότι επιτέθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος με ύφος σκαιό και παραίνεσε τη διοίκηση της κεντρικής τράπεζας να καταπατήσει το νομικό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία της. Διερωτάται επίσης αν ο εκπρόσωπος αγνοεί τους νόμους…

Όπως υποστηρίζει ο σχολιαστής, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο, ο οποίος υπόκειται στις προβλέψεις των Συνθηκών του Μάαστριχτ και της Λισσαβώνας, δηλαδή του Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απαγορεύεται οιαδήποτε υποταγή της κεντρικής τράπεζας στις πολιτικές που ακολουθεί η εκάστοτε κυβέρνηση.

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν άμεση, αποδομώντας τα όσα έγραψε στο άρθρο του ο κ. Παπαδημητρίου.

Ο κ. Τζανακόπουλος μάλιστα, καλεί τον τηλεσχολιαστή να επιστρέψει στο Δημοτικό σχολείο προκειμένου να μάθει ανάγνωση γιατί – όπως τονίζει – φαίνεται πως πρώτα έμαθε να γράφει και μετά να διαβάζει.

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου:

«Τι δεν κατανοεί ο τηλεσχολιαστής

Επειδή το άρθρο 4 του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος δεν προβλέπει ότι τη γενική οικονομική πολιτική διαμορφώνει ο κύριος Μπάμπης Παπαδημητρίου και οι συν αυτώ, αλλά αντίθετα προβλέπει σχετικά: «Πρωταρχικός σκοπός της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η διασφάλιση της σταθερότητας του γενικού επιπέδου των τιµών. Με την επιφύλαξη του πρωταρχικού σκοπού **η Τράπεζα στηρίζει τη γενική οικονοµική πολιτική της Κυβέρνησης**».

Επειδή το πλήρες άρθρο 5Α του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος προβλέπει: «**Κατά την άσκηση των αρµοδιοτήτων τους**, η Τράπεζα της Ελλάδος και τα µέλη των οργάνων της δε ζητούν ούτε δέχονται οδηγίες από την Κυβέρνηση ή οργανισµούς. Η Κυβέρνηση και οι λοιποί φορείς πολιτικής εξουσίας δεν επιδιώκουν να επηρεάζουν τα όργανα της Τράπεζας **κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους**».

Επειδή ο κύριος Παπαδημητρίου, καίτοι προβάλλει εαυτόν ως διαβαστερό και διαβασμένο σε αντίθεση με την «ομάδα των νεαρών πραιτωριανών» που περιβάλλει τον Πρωθυπουργό, κατάφερε να μη διαβάσει το πλήρες άρθρο 5Α, πολλώ δε μάλλον το προηγούμενο άρθρο 4. Ιδιαιτέρως δε τα τμήματα αυτών που έχουν τεθεί εντός αστερίσκων.

Επειδή η δήλωσή μου, όπως μεταφέρεται από τον διαβαστερό κύριο «για την ιστορία», έχει ως ακολούθως: «Ο κύριος Στουρνάρας είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Οφείλει να λειτουργεί **με βάση τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές του, πάντοτε στο πλαίσιο των γενικών πολιτικών που καθορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο**».

Επειδή προδήλως ο κύριος Παπαδημητρίου ούτε αυτή τη δήλωση κατάφερε να διαβάσει σωστά.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

Την άμεση επιστροφή του κυρίου Παπαδημητρίου στο δημοτικό προκειμένου να μάθει ανάγνωση, εκφράζοντας ταυτόχρονα την έκπληξή μας για το τραγικό πρωθύστερο που συγκεφαλαιώνεται στο πρόσωπό του. Έμαθε να γράφει φαίνεται πριν μάθει να διαβάζει.