ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Τίποτα λιγότερο από την Εθνική Γραμμή

Κικίλιας: Τίποτα λιγότερο από την Εθνική Γραμμή

«Oι Έλληνες δεν θέλουμε μια οποιαδήποτε λύση. Θέλουμε και χρειαζόμαστε τη βέλτιστη λύση. Μια λύση ολοκληρωμένη, βιώσιμη, στηριγμένη στο Διεθνές Δίκαιο. Χωρίς όμως να απεμπολείται η εθνική μας συνείδηση, δίχως να θολώνεται η εθνική μας ταυτότητα, χωρίς να παραχαράσσεται η Ιστορία, δίχως να υπονομεύεται το παρόν και το μέλλον του 'Εθνους και της Πατρίδας», δηλώνει ο Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» με τίτλο: «Τίποτα λιγότερο από την Εθνική Γραμμή», τονίζει ότι το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι εθνικό θέμα στο οποίο «δεν είναι αποδεκτό τίποτα λιγότερο από την εθνική γραμμή, που χαράχτηκε το 2008 στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα ισχύει έναντι όλων, για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή».

Ο κ. Κικίλιας επιτίθεται στην κυβέρνηση για την έλλειψη σαφούς και ενιαίας θέσης. «Άλλα διαρρέονται από τον κ. Κοτζιά, άλλα από τον κ. Καμμένο, άλλα δηλώνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, άλλα –περίεργα και αντεθνικά - υποστήριζαν παλαιότερα σημερινοί υπουργοί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει τη στάση της κυβέρνησης, η οποία ελλείψει θέσης επιδίδεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια εγκαλώντας τη Νέα Δημοκρατία, «πολιτικά επικίνδυνη και εθνικά ανεύθυνη». Και ξεκαθαρίζει ότι «αν η κυβέρνηση δεν διαθέτει συγκεκριμένη, εθνικά αποδεκτή θέση, τότε δεν μπορεί να χειριστεί το ζήτημα και οφείλει να παραιτηθεί πάραυτα».

Πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων