ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζουράρις: Είχα παραιτηθεί από τις 8 Ιανουαρίου

Ζουράρις: Είχα παραιτηθεί από τις 8 Ιανουαρίου

Στην αποκάλυψη ότι είχε ήδη υποβάλει την παραίτησή του από την κυβέρνηση στις 08/01/2018, αλλά για διαφορετικό ζήτημα, προέβη τη Δευτέρα (15/01) ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Alpha 9,89», ο κ. Ζουράρις είπε: «Είμαι πολύ ανακουφισμένος. Είχα παραιτηθεί ήδη στις 8 Ιανουαρίου. Είχα ένα μεγάλο πρόβλημα εγώ γιατί αιφνιδιαστικά με ανάγκασαν να πάω στην Αλβανία να υπογράψω την συμφωνία για τα βιβλία, για τα οποία είχε έρθει πέρσι η αντιπροσωπεία και κάναμε μια συμφωνία και είχαν υποσχεθεί σε τρεις μήνες ότι θα μου στείλουν τις διορθώσεις στα βιβλία για τους τσάμηδες και για τους χάρτες. Τους είπα ότι δεν θα πάω γιατί έπρεπε να πάει ο υπουργός Εξωτερικών να υπογράψει. Διέκοψαν την επικοινωνία οι Αλβανοί και δεν πρόκειται να πάω εγώ να υπογράψω, δηλαδή “γουρούνι στο σακί”. Τελικά εκεί ήταν το μόνο λάθος μου, αντί να επιμείνω στην παραίτηση στις 8 Ιανουαρίου».

Σε ό,τι αφορά τα όσα είπε για τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ο ίδιος υποστήριξε ότι «η σάτιρα είναι το όπλο των νικημένων, των αδυνάτων. Αντιθέτως, η άρνηση της σάτιρος υποδεικνύει δικτατορικά ή τυραννικά καθεστώτα ή τυραννικές ιδιοσυγκρασίες».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του Δημήτρη Καμμένου απέναντί του, ο Κώστας Ζουράρις απάντησε: «Είναι βουλευτής Πειραιώς και αυτοί έχουν το πρόβλημα της ψηφοθηρίας. Καταλαβαίνω».

Όσο για το εάν θα παραμείνει στους ΑΝΕΛ, απάντησε: «Δεν έχω ιδέα από αυτά, θα τα δούμε σιγά-σιγά. Εγώ παραιτήθηκα από την κυβερνητική θέση για να διευκολύνω την κυβέρνηση».

Σχετικά με το εάν θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, είπε μονολεκτικά: «Προφάνως!».

Διαβάστε επίσης:

Τέλος, για την παραίτησή του, ανέφερε ότι «δεν ζητήθηκε από κανέναν, εγώ παραιτήθηκα», ενώ αναφορικά με την παραμονή του στην πολιτική απάντησε με ένα γνωμικό του Θουκυδίδη: «Το μεν αστάθμητον του μέλλοντος, ως επί το πλείστον κρατεί πάντων τε σφαλερώτατον όν».

Σχετικές ειδήσεις