ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυνομοσχέδιο – Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα δεν σας εμπιστευόμαστε στα εθνικά θέματα

Πολυνομοσχέδιο – Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα δεν σας εμπιστευόμαστε στα εθνικά θέματα

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, από το βήμα της Βουλής, κατά την ομιλία του για το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.

«Δεν θα σας αφήσουμε να κάνετε ζημιά στα εθνικά μας ζητήματα - Είστε μια κυβέρνηση σκορποχώρι»

«Πριν από σας η Ελλάδα ήταν γνωστή για την αμετάφραστη λέξη φιλότιμο. Τώρα εσείς είστε παγκοσμίως γνωστοί για τη λέξη κωλοτούμπα που κατορθώσατε να την κάνετε διεθνή. Κάνατε το ψέμα επάγγελμα. Και ανάγετε τον κυνισμό σε τέχνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Έχετε ήδη υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για την επόμενη πενταετία με περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο και με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που πνίγουν την οικονομία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέχεια αναφερόμενος στην ενδοκυβερνητική κρίση με την παραίτηση Ζουράρι ανέφερε πως, «ακόμη και ο ανεκδιήγητος κ. Ζουράρις έπρεπε να χυδαιολογήσει κατά ποδοσφαιρικών ομάδων για να τον εξαναγκάσετε σε παραίτηση από την κυβέρνηση. Όταν έλεγε “δεν πειράζει να χαθούν και δύο-τρία νησιά” ή όταν προσέβαλε με απαράδεκτο τρόπο τους μαθητές δεν σας ενοχλούσε.

«Το πρόβλημα δεν είναι ο Ζουράρις και ο κάθε κύριος Ζουράρις. Το πρόβλημα είναι αυτός που τον διόρισε και τον ανέχτηκε. Διότι τελικά ο κ. Ζουράρις δεν είναι τίποτα άλλο από τον καθρέπτη αυτής της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης επικίνδυνης, ασόβαρης και τυχοδιωκτικής», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Παίζοντας με τις λέξεις, ο κ. Τσίπρας μίλησε για καθαρή έξοδο. Κάθε μέρα όμως έρχεται και κάποιος -χθες ήταν ο κ. Βίζερ- να μας εξηγήσει ότι καθαρή έξοδος δεν υπάρχει. Το ομολόγησε και ο κ. Σκουρλέτης, που είπε ότι δεν ξεμπερδεύουμε τον Αύγουστο, καθώς η επιτήρηση θα συνεχιστεί. Η αλήθεια είναι ότι έχετε υποθηκεύσει την χώρα για μια 5ετία με υψηλά πλεονάσματα και περικοπές».

«Αν είστε στην εξουσία το καλοκαίρι του 2018 -αντιλαμβάνομαι ότι είναι αυτοσκοπός σας- είναι προφανές ότι θα αναλάβετε και νέες υποχρεώσεις, βαριές, με άλλοθι μια ελάφρυνση του χρέους, που ήταν κεκτημένο από το 2012 αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ, γιατί εσείς βάλατε την χώρα σε μια νέα περιπέτεια και κάνατε κομμάτια την αξιοπιστία της» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές και τον πρωθυπουργό. Και σημείωσε: «Προκαλείτε καθημερινά μεγάλη βλάβη στην οικονομία και νομοθετείτε διατάξεις που και εσείς λέτε ότι διαφωνείτε».

Για τα επιδόματα και τις απεργίες

«Αφαιρείτε 48 εκ. συνολικό επίδομα από 67.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, την ώρα που πανηγυρίζετε για το υπερπλεόνασμα. Αυτό εννοούν στο Μαξίμου όταν εμφανίζουν τον κ.Τσίπρα να λέει: "ήταν δίκαιο και έγινε πράξη"; Θα σας πω εγώ τι είναι. "Είναι άδικο και το κάνετε πράξη"», ανέφερε για τα ειδόματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενώ για τις απεργίες ανέφερε, «η θέση μας για το ζήτημα των απεργιών είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε να αποφασίζουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι. Γι’ αυτό προτείνουμε για τις μεγάλες επιχειρήσεις τη διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την κήρυξη απεργίας και λήψη της απόφασης με τη συμμετοχή του 50.1% των εργαζομένων».

Σφοδρή επίθεση για το θέμα των Σκοπίων - «Είστε μια κυβέρνηση σκορποχώρι»

Αναφορικά με το θέμα των Σκοπιών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε, «επιλέξατε στο όνομα των Σκοπίων το δρόμο της μυστικής διπλωματίας. Η ΝΔ ήταν είναι και θα παραμείνει υπεύθυνη παράταξη. Για τα Σκόπια η χώρα έχει εθνική γραμμή, όπως χαράχθηκε το 2008 στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Καραμανλή. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η σημερινή κυβέρνηση, είναι να προασπίσει το Βουκουρέστι. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμιά αποσπασματική λύση, που δεν λύνει το θέμα στην ολότητά του. Αναφέρομαι κυρίως στις απαράδεκτες αλυτρωτικές δηλώσεις των γειτόνων. Δικαιολογώ τον λαό που δεν σας εμπιστεύεται. Ούτε εγώ σας εμπιστεύομαι να διαχειριστείτε το ευαίσθητο θέμα. Το μόνο που κάνετε, είναι να το αξιοποιήσετε για εσωτερικά θέματα» υπογράμμισε.

«Αποφασίσατε με διαρροές να καθυβρίσετε την Εκκλησία της Ελλάδας, επειδή εξέφρασε την γνώμη της και μετά σπεύσατε την επόμενη ημέρα, σε άψογη εκκλησιαστική γλώσσα, να στείλετε επιστολή μετάνοιας. Δεν μπορείτε να κρύψετε ποιοι είστε. Οι μισοί, συμπεριλαμβανομένων Τσακαλώτου και Γαβρόγλου, δεν είχαν στο παρελθόν πρόβλημα να αναφερθείτε στα Σκόπια με τον όρο "Δημοκρατία της Μακεδονίας", σε επιστολή που υπογράψατε το 2008. Δυστυχώς, στην Ελλάδα έχουμε μια κυβέρνηση που έχει αποδυναμώσει την χώρα και αποδεικνύεται αδύναμη να διαπραγματευτεί. Ο Τσίπρας οφείλει να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία και τον λαό για όλα τα θέματα. Τι συζητάτε, τι διαπραγματεύεστε εν κρυπτώ; Αποτελεί βασική προϋπόθεση η διατύπωση ενιαίας κυβερνητικής θέσης για το ζήτημα αυτό. Παρακολουθούμε τον κ. Καμμένο το πρωί να δηλώνει την εμπιστοσύνη του στον κ. Κοτζιά, το μεσημέρι να ζητά δημοψήφισμα και το βράδυ να αδειάζει τον εαυτό του. Είστε μια κυβέρνηση σκορποχώρι. Όλοι μαζί θα φύγετε, αλλά μέχρι τότε δεν θα σας αφήσουμε να κάνετε ζημιά στα εθνικά μας ζητήματα».

Σχετικές ειδήσεις