ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη μέρα για τον Ζουράρι: Ο Τσίπρας αποφασίζει για την τύχη του

Κρίσιμη μέρα για τον Ζουράρι: Ο Τσίπρας αποφασίζει για την τύχη του

Αναστάτωση προκάλεσαν στο κυβερνητικό στρατόπεδο οι προκλητικές δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Ζουράρι, κατά των φιλάθλων του Ολυμπιακού και του Άρη.

Η... ΝΤΡΙΜΠΛΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ «ΦΡΕΝΟ» ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Ενώ ουσιαστικά ο κ. Ζουράρις έθεσε εαυτόν εκτός κυβέρνησης, το Μέγαρο Μαξίμου απέφυγε εν θερμώ αντίδραση, με τον Αλέξη Τσίπρα να διαμηνύει πως θα αποφασίσει για το μέλος της κυβέρνησής του μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 15/01.

Οι αγοραίες εκφράσεις του κ. Ζουράρι προκάλεσαν σφοδρότατες αντιδράσεις, όχι μόνο από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αλλά και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με τον Δημήτρη Καμμένο να μάλιστα να διαμηνύει «ή αυτός ή εγώ».

Η ψύχραιμη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα πυροδότησε αρχικά σενάρια ανασχηματισμού, με πολλούς να εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μια και καλή τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αφήνοντας… μετεξεταστέους και άλλους υπουργούς που δεν έχουν ικανοποιήσει με το έργο τους.

Η αλήθεια είναι βέβαια πως σοβαρές πιθανότητες να προχωρήσει ο Τσίπρας σε ανασχηματισμό λόγω της «παραίτησης» ενός υφυπουργού που δεν είναι ούτε μέλος του κόμματός του και μάλιστα για δηλώσεις που αφορούν την... μπάλα δεν προκύπτουν ως λογικό ακόλουθο.

Η κυβέρνηση δομικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζει, πολιτικά και επικοινωνιακά δεν είναι στριμωγμένη, δημοσκοπικά εμφανίζει σημαντική ανάκαμψη οπότε οι λόγοι που συνήθως γίνεται ένας ανασχηματισμός δεν υφίστανται. Το πλέον λογικό είναι μια απλή αντικατάσταση του κ. Ζουράρι, την οποία πιθανότατα θα ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σχετικές ειδήσεις