Αποδεκτή έκανε την παραίτηση Ζουράρι ο Αλέξης Τσίπρας

Newsbomb

Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση του Κώστα Ζουράρι από τη θέση του υφυπουργούΠαιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ο πρωθυπουργός συνάντησε στο γραφείο του στη Βουλή τον κ. Ζουράρι.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα και ο κ. Τσίπρας απεδέχθη την παραίτηση που είχε υποβάλλει ο υφυπουργός.

Τις αρμοδιότητές του αναλαμβάνει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου. Επί της ουσίας λοιπόν, η θέση μένει ορφανή μέχρι τον επόμενο ανασχηματισμό.

Η υποβολή παραίτησης ήρθε μετά το σάλο που προκάλεσε ο κ. Ζουράρις, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, για τον Ολυμπιακό και τον Άρη.

«Ντρίμπλα» Τσίπρα στα σενάρια ανασχηματισμού

Οι αγοραίες εκφράσεις του κ. Ζουράρι προκάλεσαν σφοδρότατες αντιδράσεις, όχι μόνο από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αλλά και στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με τον Δημήτρη Καμμένο να μάλιστα να διαμηνύει «ή αυτός ή εγώ».

Η ψύχραιμη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα πυροδότησε αρχικά σενάρια ανασχηματισμού, με πολλούς να εκτιμούν πως ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μια και καλή τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αφήνοντας… μετεξεταστέους και άλλους υπουργούς που δεν έχουν ικανοποιήσει με το έργο τους.

Η αλήθεια είναι βέβαια πως σοβαρές πιθανότητες να προχωρήσει ο Τσίπρας σε ανασχηματισμό λόγω της «παραίτησης» ενός υφυπουργού που δεν είναι ούτε μέλος του κόμματός του και μάλιστα για δηλώσεις που αφορούν την... μπάλα δεν προκύπτουν ως λογικό ακόλουθο.

Η κυβέρνηση δομικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζει, πολιτικά και επικοινωνιακά δεν είναι στριμωγμένη, δημοσκοπικά εμφανίζει σημαντική ανάκαμψη, οπότε οι λόγοι που συνήθως γίνεται ένας ανασχηματισμός δεν υφίστανται.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved