ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: "Ρίξτε την κυβέρνηση αν δεν σας αρέσει"...

Βενιζέλος: "Ρίξτε την κυβέρνηση αν δεν σας αρέσει"...

Το γάντι στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών. Ο υπουργός οικονομικών δεν δίστασε όταν η συζήτηση είχε «ανάψει» για τα καλά να τους πει: «Αν νομίζετε ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική και δεν έχει ηθικό υπόβαθρο τότε ρίξτε τη.»

Πολλοί εκ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πάντως εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική της κυβέρνησης. «Όριο χαρακτήρισε την Εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας» ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ η Άννα Νταλάρα για το ίδιο θέμα τόνισε ότι «δεν πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία γιατί θα οδηγήσει σε εργοδοτική αυθαιρεσία.» Η Θεοδώρα Τζάκρη από την πλευρά της υποστήριξεότι «δεν πρέπει να βγουν σε εργασιακή εφεδρεία οι δημόσιοι υπάλληλοι που προέρχονται από τη σχολή δημόσια διοίκησης». Τέλος η Μιλένα Αποστολάκη επισήμανε ότι «είναι λάθος η πολιτική που ακολουθούμε και αναρωτήθηκε αν υπάρχει νομιμότητα για το 2014».

Επίσης τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταφέρθηκαν εναντίον του άρθρου 37 για τα εργασιακά αφήνοντας σαφή υπονοούμενα ότι δεν θα το ψηφίσουν. Οι βουλευτές αυτοί είναι οι Σαλαγιάννης, Κατσέλη, Νταλάρα και Λιντζέρης.