ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράπονα Βενιζέλου για καψόνια από την Τρόικα

Παράπονα Βενιζέλου για καψόνια από την Τρόικα

Μαραθώνια ήταν η ενημέρωση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έκανε γνωστό στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, πως η Τρόικα έχει σκληρύνει τη στάση της.

Έχει γίνει πιο σκληρή και πιο απαιτητική διότι τελεί υπό την άμεση επίβλεψη των ηγετών των δυο ισχυρότερων κρατών της Ε.Ε., της κ. Άνγκελα Μέρκελ και του κ. Νικολά Σαρκοζί, είπε ο κ. Βενιζέλος για να συμπληρώσει: Θέλουν αποτέλεσμα εδώ και τώρα ενώ ενημερώνουν σχεδόν καθημερινά τους δυο ηγέτες.

Νωρίτερα υπήρξε και νέα διαμάχη του υπουργού Οικονομικών με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κατερίνα Μπατζελή, σχετικά με το κατά πόσο θα μπορούσε να επηρεάσει τη Διεθνή Σύμβαση Εργασίας (ILO), η απαίτηση της Τρόικα για μείωση των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε, πως οι συνεχείς απαιτήσεις της Τρόικα δεν μπορούν να διαμορφωθούν βάσει των αποφάσεων της ILO αλλά της αναγκαιότητας, που θέλει να εξυπηρετήσει η τριμερής επιτροπή (ΕΕ- ΕΚΤ-ΔΝΤ).Ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, τοποθετήθηκε επί της φημολογίας περί ρήτρας στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο για μείωση του κατώτατου μισθού.

Είπε, πως η κυβέρνηση κατάφερε να αποφύγει την κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης και το στόχο της αύξησης της ανταγωνιστικότητας που βάζει η Τρόικα να τον πετύχει, με τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Εξάλλου στο ΚΤΕ διεξήχθη μεγάλη συζήτηση για τις εργασιακές συμβάσεις προεξάρχοντος του βουλευτή κ. Κώστα Καρτάλη ο οποίος ζήτησε να μην υποβαθμιστούν οι κλαδικές συμβάσεις.