Ανατροπή: Στο ίδιο κελί οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη

Αλλάζουν τα δεδομένα στις συνθήκες κράτησης των…

Ένταση στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: Τραγούδησε «Μακεδονία ξακουστή» και τον έβγαλαν σηκωτό (vid)

Μετ' εμποδίων εντός κι εκτός του Αλεξάνδρειου…

Τραγικό «χτύπημα» της μοίρας στη Ρόδο: Μάνα και γιος πέθαναν την ίδια μέρα

Τραγικό «χτύπημα» της μοίρας για μια οικογένεια…

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 η επιμνημόσυνη δέηση για την απώλεια του Ανδρέα Μπόμη

Ανδρέας Μπόμης: Την Κυριακή 16/12/2018 θα τελεστεί…

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Νταρουσάφακα 75-67: Κρατάει τη νίκη και την... αντίδραση

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έστω και δύσκολα κατάφερε…

Παππάς: Ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ταμείο Τύπου

Παππάς: Ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ταμείο Τύπου

Για το διάλογο που έχει ξεκινήσει με τις Ενώσεις για ένα ταμείο του Τύπου μίλησε την Πέμπτη (25/01/2018) ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην διημερίδα της ΕΣΗΕΑ για τα μέτρα στήριξης των εφημερίδων.

«Δεν θα επανεφεύρουμε τον τροχό», σημείωσε ο κ. Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι όλα πρέπει να γίνουν διακομματικά για να αποφύγουμε έξωθεν δυσκολίες.

Στο σημείο αυτό, ανέφερε ότι σε αυτό το ταμείο, αυξημένο ρόλο πρέπει να έχουν οι Ενώσεις του Τύπου, με τις κυβερνήσεις να ακολουθούν, με κατάλληλους πόρους για μια σωστή διαχείριση.

«Είμαστε σε θέση να πούμε ότι έχουν γίνει τα πρώτα σοβαρά βήματα για τη ρύθμιση του τοπίου της Ενημέρωσης», σημείωσε ο υπουργός, για να προσθέσει ότι αυτή πρέπει να οριστεί με όρους λογικής και αλληλοσεβασμού.

«Η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και για αυτό σήμερα είμαστε εδώ και συζητάμε», ανέφερε ο κ. Παππάς, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με όρους αγοράς.

Χαρακτήρισε ζήτημα δημοκρατίας τη στήριξη του Τύπου, τη στιγμή που τα fake news και η εποχή του διαδικτύου έχει αντικαταστήσει την αλήθεια της είδησης.

Μιλώντας για τα μέτρα στήριξης του Τύπου, τα οποία ήδη λαμβάνει η κυβέρνηση, ανέφερε το άνοιγμα της ΕΡΤ και την επαναφορά των θέσεων εργασίας, τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος προβλέπει ελάχιστο αριθμό εργαζομένων και συλλογικές συμβάσεις εργασίας, το barcode στις εφημερίδες -το οποίο ο Ν. Παππάς χαρακτήρισε ως «σύστημα διαφάνειας»-, το μητρώο των online media στο οποίο ήδη έχουν εγγραφεί 1000 ιστοσελίδες, τη στήριξη του συστήματος 70-30 για τον περιφερειακό Τύπο, το οποίο θα διαφυλαχθεί και αν δεν τηρηθεί θα υπάρξουν και τα ανάλογα πρόστιμα, όπως τόνισε.

Κλείνοντας, ο κ. Παππάς χαιρέτισε την πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη διημερίδα, ευχόμενος για μια νέα καλύτερη και πιο ουσιαστική ημέρα στον Τύπο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το Νίκο Παππά