Public Issue: Προβάδισμα της ΝΔ στην εκλογική επιρροή

Newsbomb

Προβάδισμα 15,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue για τον Ιανουάριο του 2018.

Σύμφωνα με την έρευνα, η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής μειώνεται πλην όμως παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα της τάξεως του 15,5%.

Ωστόσο, εντυπωσιακή είναι η μείωση που παρατηρείται στο προβάδισμα της ΝΔ, το τελευταίο εξάμηνο του 2017: από 24% τον Οκτώβριο του 2016 και 22% τον Οκτώβριο του 2017, έχει περιοριστεί σήμερα σε 15,5% .

Την ίδια στιγμή, σημειώνεται ανάκαμψη του χώρου της Κεντροαριστεράς. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκτιμήσεις της Public Issue για τη σύνθεση της επόμενης Βουλής. Έτσι σύμφωνα με τo βαρόμετρο, η ΝΔ αναμένεται να είναι πρώτο κόμμα, ενώ η επόμενη Βουλή θα έχει λιγότερα κόμματα από την τρέχουσα.

Με βάση την εκτίμηση, την είσοδό τους στη Βουλή εξασφαλίζουν, κατά πάσα πιθανότητα, μόνον πέντε κόμματα: η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. Σημαντικές πιθανότητες διατηρούν η Ένωση Κεντρώων και οι ΑΝΕΛ.

Από την εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, προκύπτει ότι το Κίνημα Αλλαγής, είναι το επικρατέστερο κόμμα για την τρίτη θέση στον εκλογικό ανταγωνισμό.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved