ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό: Τι ειπώθηκε στο μίνι υπουργικό – Στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας

Ραγδαίες εξελίξεις στο Σκοπιανό: Τι ειπώθηκε στο μίνι υπουργικό – Στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας | Προκόπης Παυλόπουλος | Σκοπιανό:Στο Προεδρικό Μέγαρο μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και ειδικότερα για το Σκοπιανό, μετά και τις επαφές που είχε στο Νταβός της Ελβετίας, με τον Σκοπιιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ.

Υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (26/01) το μίνι υπουργικό Συμβούλιο για το μείζον ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Στη συνάντηση συμμετείχε όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (οι κ.κ. Κοτζιάς, Κατρούγκαλος, Αμανατίδης, Κουίκ), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Περιβάλλοντοςκαι Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός συζήτησε με τα κορυφαία στελέχη της ελληνικής διπλωματίας για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, θέτοντας επί τάπητος τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης γύρω από το ζήτημα της ονομασίας.

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε και για τη στάση του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου, με τον οποίο συναντήθηκε το πρωί και τον ενημέρωσε για το ταξίδι του στο Νταβός και τις εξελίξεις στα μέτωπα της οικονομίας και του ονόματος της γείτονος.

Στις 18:30 ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο και να τον ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις.

Το Σάββατο (26/01/2018) ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει κατ' ιδίαν στο Μέγαρο Μαξίμου τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής για το θέμα του ονόματος.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 10:00 με τον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις 12:30 θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Εξάλλου, στις 13:30 το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου αναμένεται να διαβεί ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ στις 15:00 ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για το Σκοπιανό

Σχετικές ειδήσεις