ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης κατά του πολυνομοσχεδίου

Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης κατά του πολυνομοσχεδίου

Τα πυρά της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε το πολυνομοσχέδιο για την εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο.

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος έκανε λόγο για κίνηση απελπισίας και κατάφορα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση πως θυσιάζει, στο βωμό της απελπισίας της για να πάρει την 6η δόση, τη δημόσια διοίκηση και τους δημοσίους υπαλλήλους.

«Η κατάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων δια του άρθρου 37, πλήττει καίρια το κοινωνικό κράτος, ενώ παραβιάζει ευθέως πλειάδα διεθνών συμβάσεων εργασίας και το άρθρο 1 του πρώτου πρόσθετου πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Χρήστος Ζώης, επίσης από τη ΝΔ, καταφέρθηκε με σφοδρότητα κατά των ρυθμίσεων για τον εξορθολογισμό του δημοσίου τομέα και κάλεσε τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρη Ρέππα, να βελτιώσει τουλάχιστον τις συγκεκριμένες διατάξεις μέχρι την συζήτησή τους στην Ολομέλεια.

Η Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» κ. Ντόρα Μπακογιάννη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδράνησε επί δύο χρόνια και δεν έφερε το νομοσχέδιο με σωστά κριτήρια και προετοιμασία, αλλά σε κατάσταση πανικού.

Απαντώντας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Μακρυπίδης, επικαλέστηκε τη συγκυρία για να στηρίξει το νομοσχέδιο.«Για να κρίνουμε το νομοσχέδιο, πρέπει να δούμε την συγκυρία: Δεν είμαστε σε περίοδο ευμάρειας και ευδαιμονίας, είμαστε σε περίοδο πολέμου κι έκτακτης ανάγκης και προσπαθούμε να καλύψουμε έδαφος δεκαετιών».