Κίνημα Αλλαγής για Σκοπιανό: Ανάγκη να επιλυθεί το πρόβλημα

Κίνημα Αλλαγής για Σκοπιανό: Ανάγκη να επιλυθεί το πρόβλημα

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής που συνεδρίασε απόψε στα γραφεία του Ποταμιού για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, επιβεβαίωσε την ανάγκη να επιλυθεί το πρόβλημα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «εμμένει σε αποτελεσματική λύση , κοινά αποδεκτή και από τις δύο πλευρές που διασφαλίζει πλήρως τα εθνικά συμφέροντα και περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, με δεσμευτικές εγγυήσεις που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν».

Το ΠΣ του Κινήματος Αλλαγής δηλώνει ότι παράταση του σημερινού τέλματος ενέχει τον κίνδυνο να εξυπηρετήσει μόνο τα Σκόπια, μέσα από τη de facto μονοπώληση του ονόματος «Μακεδονία».

Το Κίνημα Αλλαγής επικρίνει την κυβέρνηση αναφέροντας ότι συνεχίζει με λογικές μυστικής διπλωματίας, επιδεικνύει επικίνδυνη προχειρότητα και με τη διγλωσσία στο εσωτερικό της και τις ακραίες και αντιφατικές δηλώσεις των ΑΝΕΛ, υπονομεύει τη διαπραγμάτευση, ενώ η θέση του κ. Μητσοτάκη για μη λύση στο θέμα, επιβεβαιώνει την ακροδεξιά στροφή του και οπωσδήποτε δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.

Επίσης το Κίνημα Αλλαγής τάσσεται κατά των συλλαλητηρίων διότι όπως αναφέρει αυτή τη στιγμή δεν βοηθούν, καθώς δίνουν βήμα σε ακραίες φωνές που επιδιώκουν να διχάσουν τον ελληνικό λαό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ