ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΥΠΕΞ απαντά στις προκλήσεις συμβούλου του Ερντογάν: «Αχαρακτήριστες δηλώσεις»

Το ΥΠΕΞ απαντά στις προκλήσεις συμβούλου του Ερντογάν: «Αχαρακτήριστες δηλώσεις»

Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στις προκλητικές δηλώσεις συμβούλου του Ερντογάν, που απειλούσε ότι αν κάποιος Έλληνας ανέβει στα Ίμια, τότε θα του σπάσει τα χέρια και τα πόδια, ακόμη και αν είναι ο πρωθυπουργός

«Αχαρακτήριστες δηλώσεις, σαν αυτές του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου, είναι ξένες προς τον ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό και καλό θα ήταν, δεδομένης και της θέσης που κατέχει ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, να αντιλαμβάνεται ότι ανάλογες τοποθετήσεις δεν συμβάλλουν στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Το έχουμε ξαναπεί, καθείς και το μέτρο του... Επιπλέον, του υπενθυμίζουμε ότι το νομικό καθεστώς του Αιγαίου είναι σαφές και κατοχυρωμένο από το διεθνές δίκαιο. Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολο ο εν λόγω κύριος να είναι μελετηρός», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Α. Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με δηλώσεις συμβούλου του Τούρκου Προέδρου, αναφορικά με τα Ίμια.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο HaberCanli, ο σύμβουλος του Ερντογάν Γιγκίτ Μπουλούτ είχε πει ότι αν κάποιος Έλληνας ανέβει στα Ίμια, τότε θα του σπάσει τα χέρια και τα πόδια, ακόμη και αν είναι ο πρωθυπουργός.

«Θα τους σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια, ας είναι υπουργός, ας είναι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός» ανέφερε.

Επίσης, δήλωσε ότι στην περίπτωση που κάποιος Έλληνας επιχειρήσει να κάνει κάτι τέτοιο, να πατήσει δηλαδή στα Ίμια, «η Τουρκία θα αντιδράσει με τέτοιο τρόπο που η Αθήνα θα νιώσει την οργή μας που θα είναι χειρότερη από αυτήν στην Αφρίν».

Και είπε ότι την οργή αυτή θα αντιμετωπίσει κάθε «ιμπεριαλιστής» που δεν σέβεται την κυριαρχία της Τουρκίας στον γεωγραφικό χώρο που της ανήκει.

Σχετικές ειδήσεις