ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Φώφης Γεννηματά σε Μοσκοβισί για χρέος, ανάπτυξη και πλεονάσματα

Μήνυμα Φώφης Γεννηματά σε Μοσκοβισί για χρέος, ανάπτυξη και πλεονάσματα

Πάνω από μία ώρα κράτησε η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, στο γραφείο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή με την οποία ξεκίνησε τις επαφές του στην Αθήνα ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Μετά τη συνάντηση η κ. Γεννηματά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η συζήτηση ήταν πολύ εποικοδομητική και επικεντρώθηκε στο τέλος του προγράμματος για το οποίο εξέφρασε την προσωπική της αγωνία, εξηγώντας ότι δεν θεωρεί πως το τέλος του προγράμματος κατ' ανάγκη σημαίνει και την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση.

«Ζήτησα τη στήριξή του σε τρεις στόχους που πρέπει να θέσει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα: την άμεση ελάφρυνση του χρέους που συνεπάγεται και μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα και βεβαίως ένα σχέδιο ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων και κοινωνικής δικαιοσύνης που είναι απολύτως απαραίτητο. Ένα δικό μας εθνικό σχέδιο για να μπορέσουμε όχι μόνο να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση αλλά να αφήσουμε οριστικά πίσω μας τα αδιέξοδα», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Επίσης η Φώφη Γεννηματά ενημέρωσε τον κ. Μοσκοβισί για την εξέλιξη του Κινήματος Αλλαγής, για τη δυναμική που αναπτύσσει και για το προσεχές συνέδριο του κόμματος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Γάλλος επίτροπος θα βρει το χρόνο και τη δυνατότητα να είναι παρών.

Από την πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι το τέλος του προγράμματος δεν είναι το τέλος του παιχνιδιού τονίζοντας ότι «δεν θα έχετε τρόικα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν δεσμεύσεις όπως έγινε στη Κύπρο, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία».

Πηγή: Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις