ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Novartis «πυρπολεί» το πολιτικό σκηνικό – Προς προανακριτική η υπόθεση

Η Novartis «πυρπολεί» το πολιτικό σκηνικό – Προς προανακριτική η υπόθεση

Στο… κόκκινο βρίσκεται το πολιτικό θερμόμετρο με αφορμή τις αποκαλύψεις σχετικά με την εμπλοκή πρώην πρωθυπουργών και πρώην υπουργών στην υπόθεση της Novartis.

Η υπόθεση έχει ανάψει «φωτιές» μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις δύο πλευρές να προχωρούν σε σκληρές ανακοινώσεις με «αλληλοκαρφώματα».

Η κυβέρνηση βγάζει στη φόρα τους χειρισμούς κρατικών λειτουργών και τις πρακτικές που ακολουθούνταν τα προηγούμενα χρόνια ενώ με αντεπιθέσεις η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για προκατασκευασμένες σκευωρίες.

Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων είναι πλέον καθημερινός με τις αντιδράσεις να είναι οργισμένες και τις πολιτικές εξελίξεις… απρόβλεπτες.

ΣΥΡΙΖΑ: Προς προανακριτική για την Novartis

Η κυβερνητική πλειοψηφία, πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα (12/02), αναμένεται να καταθέσει αίτημα για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στην υπόθεση Novartis.

Αυτό άλλωστε διαρρέονταν την Πέμπτη στους διαδρόμους της Βουλής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ επιθυμούν το δρόμο της Προανακριτικής ώστε η υπόθεση να επιστρέψει στην Δικαιοσύνη, όπως ακριβώς συνέβη με την παραπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου, ενώ από ορισμένα στελέχη διατυπώθηκε και η ιδέα της επιστροφής του φακέλου στην Δικαιοσύνη χωρίς καν σύσταση προανακριτικής επιτροπής.

«Αυτή την φορά θέλουμε να προχωρήσει πολύ γρήγορα η υπόθεση στην Προανακριτική, να μην τραβήξει καθόλου εδώ» απαντώντας στην επισήμανση ότι η προανακριτική για τον κ. Παπαντωνίου ‘τράβηξε" σχεδόν τρεις μήνες χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος από την στιγμή που τα αδικήματα έχουν παραγραφεί για τα πολιτικά πρόσωπα.

Για την σύσταση προανακριτικής χρειάζονται τουλάχιστον 30 υπογραφές, ενώ στην συνέχεια το αίτημα συζητείται στην Ολομέλεια και τελικά ακολουθεί ψηφοφορία.

Για «πολωνοποίηση της πολιτικής ζωής κάνει λόγο η ΝΔ

Για κατάλυση του κράτους δικαίου και "πολωνοποίηση" της πολιτικής ζωής έκανε λόγο ανώτατη πηγή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
«Όταν δεν έχουμε διάκριση των τριών εξουσιών, έχουμε πολωνοποίηση της πολιτικής ζωής και κατάλυση του κράτους δικαίου. Η ποινικοποίηση είναι δεδομένη» σημείωσε η ίδια πηγή απαντώντας σε ερωτήσεις κοινοβουλευτικών συντακτών για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι η διάκριση των εξουσιών διαχρονικά και η περίπτωση της Ελλάδας θα πρέπει να απασχολήσει και την Ευρώπη.

Μαξίμου: Επιβεβαιώνουν τον πανικό τους

«Οι αναφορές σε “πολωνοποίηση”, σχέδια εξόντωσης, σκευωρίες και «κουκουλοφόρους» μάρτυρες μοναδικό στόχο έχουν τον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και των θεσμών», αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.

Και συμπληρώνουν:

«Το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον πανικό τους και να αυτοεξευτελίζονται».

Σχετικές ειδήσεις