ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Ο Τσίπρας δεν επεσήμανε τα αυτονόητα – Κυβέρνηση: Να διαβάζεις πιο προσεχτικά

Κουμουτσάκος: Ο Τσίπρας δεν επεσήμανε τα αυτονόητα – Κυβέρνηση: Να διαβάζεις πιο προσεχτικά

Κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχει ξεσπάσει στον απόηχο του «θερμού» επεισοδίου στα Ίμια, όταν τουρκικό πολεμικό πλοίο εμβόλισε σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η Νέα Δημοκρατία στρέφει τα βέλη της κατά του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας πως κατά τη συνομιλία του με τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ δεν επεσήμανε τα… αυτονόητα.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, συμπληρώνοντας ότι «μετά την πειρατική ενέργεια σε βάρος ελληνικού σκάφους μέσα στα χωρικά μας ύδατα στα Ίμια, η Άγκυρα μεταφέρει τώρα τις προκλήσεις στο Καστελόριζο».

«Ταυτόχρονα», πρόσθεσε, «συνεχίζει να εμποδίζει την έναρξη γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, παραβιάζοντας κατάφορα το διεθνές Δίκαιο».

Όπως ανέφερε, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί αδιανόητο ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογο του, ο κ. Τσίπρας δεν επισήμανε τα αυτονόητα:

- Ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες,

- ότι τα Ίμια είναι ελληνικά και

- ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα κυριαρχικά της δικαιώματα», σημείωσε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απάντηση από πλευράς κυβέρνησης ήρθε άμεσα, καλώντας τον κ. Κουμουτσάκο να διαβάζει πιο προσεχτικά γιατί εκτίθεται…

«Θα περίμενε κανείς, τουλάχιστον για εθνικά θέματα, ο κ. Κουμουτσάκος να διαβάζει προσεκτικά τα όσα έχει ήδη πει ο Πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πριν κάνει δηλώσεις που εκθέτουν τόσο τον ίδιο, όσο και το κόμμα του», ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Σχετικές ειδήσεις