ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στα Ίμια - Καμμένος: Η συμπεριφορά της Τουρκίας ξεπερνά τα όρια του ανεκτού (vid)

Ένταση στα Ίμια - Καμμένος: Η συμπεριφορά της Τουρκίας ξεπερνά τα όρια του ανεκτού (vid)

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ ενημέρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχετικά με την προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων στην περιοχή των Ιμίων, όπως δήλωσε ο ίδιος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται.

Σε δήλωσή του on camera, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως στα πλαίσια της συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τους υπουργούς Άμυνας των συμμαχικών χωρών «για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία ξεπερνά τα όρια του ανεκτού».

«Μία συμπεριφορά που δεν είναι, απλώς, απέναντι σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, είναι και μία συμπεριφορά απέναντι και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

«Για αυτό το λόγο ενημερώθηκε το στρατιωτικό συμβούλιο, ότι η Τουρκία, πέραν των παραβιάσεων των εθνικών χωρικών υδάτων, προχωρά σε παραβίαση των ευρωπαϊκών χωρικών υδάτων και αμφισβήτησης του ευρωπαϊκού εδάφους. Το γεγονός του εμβολισμού του πλοίου της Ελληνικής Ακτοφυλακής του Λιμενικού Σώματος, έχει να κάνει με τον εμβολισμό ενός πλοίου της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, ενός περιουσιακού στοιχείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τις Βρυξέλλες.

Τέλος, ο υπουργός υπογράμμισε: «Είχα τη δυνατότητα να επιδείξω οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο πέραν πάσης αμφισβητήσεως, καταρρίπτει κάθε τουρκικό ισχυρισμό. Αναμένουμε τις αντιδράσεις των συμμάχων».

Δείτε το βίντεο: