ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Novartis: Κυβέρνηση και Ν.Δ. «σφάζονται» για τις κάλπες που θα στηθούν στη Βουλή

Novartis: Κυβέρνηση και Ν.Δ. «σφάζονται» για τις κάλπες που θα στηθούν στη Βουλή

Σκάνδαλο Novartis | Όλες οι ειδήσεις: Γιατί η ΝΔ λέει όχι σε δέκα κάλπες στη Βουλή για τους δέκα εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο - Την ερχόμενη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου η πρώτη σύγκρουση Κυβέρνησης και ΝΔ για τη σύσταση προανακριτικής -Σε μία συνεδρίαση 13 ωρών η πρόταση για συγκρότηση Προανακριτικής

ΜΙΑ ΚΑΛΠΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 10 ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΛΕΕΙ Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ - ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Σε μία συνεδρίαση διάρκειας τουλάχιστον 13 ωρών, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς και τα 9 από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στη δικογραφία της Novartis, θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή η πρόταση της συμπολίτευσης για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής που θα ερευνήσει την υπόθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική», η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε χθες κατά πλειοψηφία να συζητηθεί η πρόταση συγκρότησης της Προανακριτικής σε μία συνεδρίαση (και όχι σε δύο όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί) την ερχόμενη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου.

Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί γύρω στις 10 το βράδυ με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών.

Θα ακολουθήσει μυστική ψηφοφορία η οποία - σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα - θα διεξαχθεί με 10 κάλπες, μία για κάθε ένα από τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Η ΝΔ ζήτησε να στηθεί μία κάλπη και για τα 10 πρόσωπα, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε βάσει του κανονισμού της Βουλής, καθώς οι 5 από τους 10 εμπλεκόμενους είναι εν ενεργεία βουλευτές, που σημαίνει ότι επιτρέπεται να ψηφίσουν για τους υπόλοιπους, αλλά όχι και για τον εαυτό τους.

Πάντως, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης άφησε ανοιχτό να επανεξεταστεί το θέμα την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγές της ΝΔ κατήγγειλαν, όμως, ότι η απόφαση για 10 κάλπες και όχι για μία «παραβιάζει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής» και «εξυπηρετεί την επιχείρηση λάσπης που προσπαθεί να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ως προς το θέμα των πολιτικών προσώπων, ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε ότι οι 9 από τους 10 που εμπλέκονται στη δικογραφία τον έχουν ενημερώσει σχετικά με την πρόθεσή τους να πάρουν το λόγο στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Πρόκειται για τους πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο και τους πρώην υπουργούς, Άδωνι Γεωργιάδη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λοβέρδο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά.

Με γραπτό υπόμνημα αναμένεται να τοποθετηθεί, αντίθετα, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος εκείνη την ημέρα έχει ανειλημμένη υποχρέωση στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Τα 9 πολιτικά πρόσωπα θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για 20 λεπτά.

Την ίδια ώρα, το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει κατακόρυφα, αφού όπως έγραψε νωρίτερα το Newsbomb.gr οι πληροφορίες που διακινούνται στην πολιτική σκακιέρα μετατρέπουν σε θρίλερ την υπόθεση Novartis.

Από το βράδυ της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2018, έχει αρχίσει και κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία (υπό μορφή φήμης), ότι ένας εκ των προστατευομένων μαρτύρων για την υπόθεση της Novartis είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Και μόνο το άκουσμα της πληροφορίας προκαλεί... σεισμό!!!

Παρόλα αυτά η πληροφορία αρχίζει να γίνεται viral σε off the record συζητήσεις.

Την ώρα που η ΝΔ έχει αναγάγει το ζήτημα της αποκαλύψεως της ταυτότητας των προστατευομένων μαρτύρων, τι θα συμβεί αν ο τρίτος εξ' αυτών προέρχεται από τη ΝΔ;

Ας μην ξεχνάμε ότι τόσο ο κ. Μητσοτάκης, όσο και ο κ. Σαμαράς ζητούν να πέσουν οι «κουκούλες» και να καταθέσουν στη Βουλή οι προστατευόμενοι μάρτυρες επώνυμα, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS

Τα πράγματα περιπλέκονται και δυσκολεύουν αρκετά.

Διότι αν το σενάριο έχει βάση αληθείας και δεν πρόκειται για κάποιο χειραγωγούμενο επικοινωνιακό πυροτέχνημα, τότε ο πόλεμος στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας θα εξελιχθεί σε σφαγή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο Novartis - Κούλογλου: «Η ΝΔ άσκησε πιέσεις σε ανθρώπους που ερευνούσαν την υπόθεση»

Σκάνδαλο Novartis: Εντοπίστηκαν χρηματικές ροές που συμπίπτουν με Υπουργικές Αποφάσεις

Καθαρά Δευτέρα: Πώς αμείβονται οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα

Σχετικές ειδήσεις