Προανακριτική Novartis: 10 κάλπες με 3 ερωτήματα για τον καθένα και 3.000 ψηφοδέλτια

Νewsbomb

Προανακριτική Novartis: 10 κάλπες με 3 ερωτήματα για τον καθένα και 3.000 ψηφοδέλτια

Βουλή - Προανακριτική για Novartis: Την ερχόμενη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου κορυφώνεται η κοινοβουλευτική διαδικασία για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής - Παρά τις έντονες διαφωνίες της ΝΔ για το ενδεχόμενο να στηθούν 10 κάλπες, μια για κάθε εμπλεκόμενο (μετά από εισήγηση της Δίασκεψης των Προέδρων της Βουλής), δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί η ουσία επί της διαδικασίας. 

Όπως αποφάσισε και πρότεινε η διάσκεψη των προέδρων τηε Βουλής, θα στηθούν 10 κάλπες, μία για το κάθε ένα απο τα πρόσωπα της δικογραφίας, ωστόσο η τελική απόφαση για τον αριθμό τους θα ληφθεί την Τετάρτη.

Κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των Προέδρων δέχθηκε την εισήγηση του προέδρου της Βουλής να στηθούν δέκα κάλπες, μια για κάθε εμπλεκόμενο.

Η ΝΔ, άλλωστε, έχει ήδη καταθέσει πρόταση για μία μόνο κάλπη και ενιαίο ψηφοδέλτιο για το σύνολο των 10 πολιτικών προσώπων, κατά των οποίων στρέφεται η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, σημειώνοντας ότι στην πρόταση της κυβέρνησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, δεν απαγγέλλονται συγκεκριμένες κατηγορίες αλλά έχει ως μοναδικό ζητούμενο την αρμοδιότητά της ή μη να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης ή αν θα πρέπει να επιστρέψει τη δικογραφία στη Δικαιοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ NOVARTIS

Τα ψηφοδέλτια θα αναφέρουν τα αδικήματα για τα οποία προτείνεται η συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, το όνομα του πολιτικού προσώπου που αναφέρεται στη δικογραφία και «ναι», «όχι», «παρών».

Συνολικά δηλαδή, αν ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία, θα πέσουν 3.000 ψηφοδέλτια!

Ουσιαστικά, τα ψηφοδέλτια θα είναι έτσι διατυπωμένα, που η Βουλή θα αποφασίζει αν συντρέχουν λόγοι συγκρότησης επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα που αναφέρονται στην πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, για κάθε ένα πολιτικό πρόσωπο χωριστά.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Στη συζήτηση που αναμένεται να ξεκινήσει στις 9:00 -με αρχικό προγραμματισμό να ολοκληρωθεί έως τις 22:00 θα μιλήσουν: 8 εισηγητές των κομμάτων, 16 ομιλητές-βουλευτές από όλα τα κόμματα μεταξύ των οποίων και από τους ανεξάρτητους, 8 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 9 από τα 10 «αναφερόμενα» πολιτικά πρόσωπα, καθώς ο επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και θα στείλει υπόμνημα, 4 αρμόδιοι υπουργοί (Δικαιοσύνης και Υγείας) καθώς και οι 8 πολιτικοί αρχηγοί. Σύνολο 53 ομιλητές.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει η μυστική ψηφοφορία με κάλπη και απόλυτη πλειοψηφία επί των ψηφισάντων βουλευτών για την παραπομπή στην Επιτροπή.

Eίναι προφανές ότι στη ΝΔ επιθυμούν μια κάλπη για όλους για τον ίδιο λόγο που στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν το αντίθετο.

Διότι με τις 10 κάλπες μπορεί να προκύψουν «πολιτικά ατυχήματα» που ενδέχεται να οδηγήσουν σε εσωκομματικά μαχαιρώματα στη γαλάζια παράταξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved