ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Novartis: Οριστικό - 10 οι κάλπες που θα στηθούν στη Βουλή

Προανακριτική Novartis: Οριστικό - 10 οι κάλπες που θα στηθούν στη Βουλή

Να στηθούν 10 κάλπες στη Βουλή, μια για κάθε πολιτικό πρόσωπο που αναφέρεται στη δικογραφία για την υπόθεση Novartis, αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Προηγουμένως, ζητήθηκε η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου για τη νομιμότητα των 10 καλπών, το οποίο και έδωσε την έγκρισή του.

Θα αποχωρήσει η ΝΔ;

Νωρίτερα, ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της Νέας Δημοκρατίας από την ψηφοφορία την Τετάρτη (21/02) στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στην υπόθεση της Novartis, αν η κυβέρνηση επιμείνει στη θέση να τοποθετήσει 10 κάλπες στην ψηφοφορία, άφησε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Θα δούμε. Η ΝΔ έχει τα όπλα της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Μπακογιάννη: Δεν μπορούμε να δεχθούμε δέκα κάλπες στη Βουλή

«Θεσμικό πραξικόπημα», χαρακτήρισε, από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη το ενδεχόμενο να στηθούν δέκα κάλπες, κατά την ψηφοφορία για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση να προστατεύσει το κύρος της Βουλής των Ελλήνων και το δικό του κύρος και να μη δεχτεί κάτι τέτοιο. Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα την περίπτωση του Γιάννη Αλευρά το 1985, λέγοντας ότι ήταν ένας καλός πρόεδρος, αλλά η θητεία του χαρακτηρίστηκε από την ιστορία με την «ψήφο Αλευρά».

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, όπως έχει διαμορφωθεί η πρόταση της πλειοψηφίας, μόνο μία κάλπη μπορεί να στηθεί και να απαντήσουν οι βουλευτές με ένα «ναι» ή ένα «όχι» για το αν δέχονται, ή όχι την Προανακριτική Επιτροπή.

Σε ερώτηση αν θα πρέπει να αποχωρήσει η ΝΔ, σε περίπτωση που στηθούν δέκα κάλπες, απάντησε: «Δεν ξέρω τι θα κάνει η ΝΔ, αλλά, προσωπικά, δεν θεωρώ ότι μπορούμε να δεχθούμε μια τέτοια διαδικασία».

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση Novartis

Διαβάστε επίσης:

Στοιχεία - ΣΟΚ: Τέλος στα σενάρια - Έτσι βρήκε φρικτό θάνατο η Ειρήνη Λαγούδη - Όλη η αλήθεια

Συντάξεις: Ποιοι κατοχυρώνουν πλήρη σύνταξη από τα 57

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Πώς να κάνετε την αίτηση βήμα - βήμα

Σχετικές ειδήσεις