ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Novartis - Σαλμάς: Οι αποφάσεις μου δεν άρεσαν στη συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία

Προανακριτική Novartis - Σαλμάς: Οι αποφάσεις μου δεν άρεσαν στη συγκεκριμένη φαρμακοβιομηχανία

«Είμαι αυτός από τον οποίο έμαθε η ελληνική Πολιτεία ότι η εταιρεία Novartis χρησιμοποίησε αθέμιτες πρακτικές σε επίπεδο γιατρών και σε επίπεδο στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά ποτέ εναντίον του πολιτικού προσωπικού. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα βρισκόμουν απολογούμενος σε αυτή την ιστορία», δήλωσε την Τετάρτη (21/02) κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς.

«Θα κάνω υπομονή και θα περιμένω να λάμψει η αλήθεια», συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ, αναφερόμενος στη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής για τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis.

«Είμαι από τους ελάχιστους γιατρούς, ο οποίος στα 25 χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας δεν έχω πάει ούτε ένα ταξίδι, το οποίο να έχει πληρωθεί από φαρμακευτική εταιρεία», ανέφερε, εξάλλου, ο Μάριος Σαλμάς.

Και πρόσθεσε: «Αν είμαι μέρος της λύσης του προβλήματος και όχι μέρος του προβλήματος τότε ζητώ οι Ελληνες να μείνουν δίπλα μου μέχρι του τέλους».

Ο κ. Σαλμάς αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα έπραξε κατά την περίοδο, οπότε είχε διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Υγείας. «Ποτέ δεν έκανα καμία παρέμβαση στους προέδρους του ΕΟΠΥΥ με τους οποίους συνεργάστηκα για να πληρωθεί κατά προτεραιότητα κάποια εταιρεία. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση επεκτάθηκε στη θητεία μου. Καθιέρωσα νέο σύστημα τιμολόγησης φαρμάκων που ισχύει μέχρι σήμερα ακριβώς όπως το θεσμοθέτησα», υποστήριξε ο Μάριος Σαλμάς κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Και πρόσθεσε: «Η μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 100 εκατ. ευρώ επί θητείας μου».

«Λογαριασμούς στο εξωτερικό δεν είχα και δεν έχω. Τελεία και παύλα», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Θα αφήσω τα πρακτικά της σημερινής μου ομιλίας παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Αν με παραπέμψετε – που δεν έχω καμία αντίρρηση - μπορεί να είναι πιο διδακτική από μερικά δισεκατομμύρια που εξοικονόμησα», κατέληξε στην ομιλία του ο Μάριος Σαλμάς.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Μάριου Σαλμά στη Βουλή

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το σκάνδαλο Novartis

Σχετικές ειδήσεις