ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Η ελληνική Φαρμακοβιομηχανία πλήττεται από τις αθέμιτες πρακτικές πολυεθνικών

Γεννηματά: Η ελληνική Φαρμακοβιομηχανία πλήττεται από τις αθέμιτες πρακτικές πολυεθνικών

«Ναι στη σύσταση μιας επιτροπής με πλήρη ανακριτικά καθήκοντα που θα έχει τη δυνατότητα να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση για όλους και για όλα»

Οι τρεις προτάσεις της προέδρου της ΔΗ.ΣΥ.

Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η κ. Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας τους ότι με την υπόθεση Novartis στοχεύουν μόνο σε πολιτικά οφέλη. «Γι’ αυτό εξαιρέσατε από τον έλεγχο θρασύτατα τους δικούς σας υπουργούς και τη δική σας περίοδο», συμπλήρωσε με νόημα η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ.

Η κ. Γεννηματά κατέθεσε τρεις προτάσεις από την πλευρά της παράταξής της:

  1. Να αναληφθούν όλες οι νομικές ενέργειες σε βάρος της εταιρείας ώστε να εξασφαλιστεί η αποζημίωση του Δημόσιου
  2. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού να εξετάσει την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά φαρμάκου και να υποδείξει τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από την Πολιτεία
  3. Τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα εξετάσει την αγορά φαρμάκου και τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα από σήμερα και για την επόμενη δεκαετία

«Παράλληλα με την έρευνα για το χθες πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά» τόνισε η κ.Γεννηματά επισημαίνοντας την ανάγκη προστασίας της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας που ζημιώνεται από τις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών.

«Κανείς δε μπορεί να παραβλέψει το έργο του ΠΑΣΟΚ ειδικά μέσα στην κρίση», είπε η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. και κατέθεσε το διάγραμμα της πορείας της δαπάνης του φαρμάκου.

Διερωτήθηκε επιπλέον «γιατί δεν έχει έρθει το θέμα του φαρμάκου στην εξεταστική για την Υγεία» και υπογράμμισε πως «υπάρχει τελικά προστατευόμενη περίοδος και προστατευόμενοι υπουργοί».

«Το ερώτημα που πλανάται είναι εάν το ζήτημα για το οποίο συζητάμε αφορά ένα σκάνδαλο ή μία σκευωρία. Ισχύουν και τα δύο. Υπάρχει σκάνδαλο στην εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης και σκευωρία της κυβέρνησης για σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων. Μεθοδικά και δόλια στήνεται την ιστορία. Εμάς μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια. Μας ενδιαφέρει να διαπιστωθούν τα όποια θεσμικά κενά και μας ενδιαφέρει να βρεθούν αυτοί που εκμεταλλεύθηκαν αυτά τα κενά», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Σχετικές ειδήσεις