ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Novartis - Κοντονής: Όλη η υφήλιος ψάχνει το σκάνδαλο και εδώ μας μιλάνε για σκευωρία

Προανακριτική Novartis - Κοντονής: Όλη η υφήλιος ψάχνει το σκάνδαλο και εδώ μας μιλάνε για σκευωρία

Προανακριτική Novartis: Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε, το βράδυ της Τετάρτης (21/02) από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, κατά τη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis.

Ο κ. Κοντονής έκανε λόγο για «απόλυτο παραλήρημα στο οποίο βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς» και σημείωσε: «Είναι προσβολή απέναντι σε εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση να ταυτίζεται με το καθεστώς της 21ης Απριλίου».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «εκτόξευση απειλών με «αγοραίο τρόπο» και απειλές για ειδικά δικαστήρια που συνδυάζονται με «δακτυλικά αποτυπώματα» από τον Αντώνη Σαμαρά. «Τι επικαλείται; Εικασίες, υποθέσεις και δημοσιεύματα. Δεν ακούσαμε γεγονότα για τα οποία μπορεί κάποιος να κατηγορήσει την κυβέρνηση» σημείωσε, εκτιμώντας ότι αυτά είναι δείγματα πανικού μπροστά σε μια εισαγγελική έρευνα.

«Όλη η υφήλιος ψάχνει το σκάνδαλο και εδώ μας λένε ότι είναι σκευωρία» ανέφερε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας πως «στελέχη της αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Λευτέρης Αυγενάκης, εδώ και χρόνια μιλούσαν για σκάνδαλα και διεθνείς διαγωνισμούς που δεν έγιναν για χρόνια. Αυτό είναι σκευωρία ή σκάνδαλο; Αν είναι σκευωρία να απευθυνθείτε στον κ. Αυγενάκη».

Αναφορικά με τις κατηγορίες για παρεμβάσεις στις Δικαιοσύνη ο Σταύρος Κοντονής είπε ότι η κυβέρνηση κατηγορήθηκε για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. «Ή αυτό συμβαίνει ή είναι χειραγωγούμενη.Δεν μπορούμε να λέμε τη μια ημέρα το ένα και την άλλη το άλλο», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη διαβίβαση της δικογραφίας θύμισε ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά ο κ. Αθανασίου κράτησε δύο μήνες δικογραφία που αφορούσε υπουργό και την έστειλε πίσω στη Δικαιοσύνη.

«Εν τέλει ο εγκαλούμενος καταδικάστηκε από δικαστήριο», πρόσθεσε ο Σταύρος Κοντονής.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Σταύρου Κοντονή στη Βουλή

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το σκάνδαλο Novartis

Σχετικές ειδήσεις