ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Novartis: Το συγκινητικό μήνυμα της κόρης του Πικραμμένου στο Facebook

Προανακριτική Novartis: Το συγκινητικό μήνυμα της κόρης του Πικραμμένου στο Facebook

Η φορτισμένη συγκινησιακά ομιλία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της περιόδου Μαΐου – Ιουνίου του 2012, και πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτη Πικραμμένου, στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για το σκάνδαλο Novartisδεν πέρασε σίγουρα απαρατήρητη - Δείτε τι έγραψε η κόρη του στο Facebook

Με ένα συγκινητικό post στο Facebook, η κόρη του πρώην υπηρεσιακού πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένου σχολίασε την παραπομπή του πατέρα της στην προανακριτική επιτροπή.

H Καρολίνα Πικραμμένου έγραψε:

«Δε συνηθίζω να κάνω δημοσιεύσεις στα social media. Με τις εξελίξεις όμως των τελευταίων ημερών, δεν μπορώ να μένω αμέτοχη. Ο πατέρας μου σ' όλη τη του τη ζωή είχε και έχει ως οδηγό την προσήλωση στο Δίκαιο, συχνά με προσωπικό κόστος. Είμαι περήφανη για τη σημερινή ομιλία του, αλλά ακόμα περισσότερο που είμαι κόρη του».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗ GALLERY TOY NEWSBOMB.GR

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Πικραμμένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του λύγισε:

«Ψεύδη και συκοφαντίες» χαρακτήρισε τη φερόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση. «Έμεινα 35 ημέρες (σ.σ. υπηρεσιακός πρωθυπουργός) και σήμερα, μετά από 6 χρόνια βρίσκομαι απολογούμενος για το ότι έλαβα χρηματικό ποσό για να ευνοήσω την εν λόγω εταιρεία».

«Οι μυθιστορηματικές αυτές κατηγορίες δεν συνιστούν επαρκείς ενδείξεις για να σπιλώνεται βάναυσα το πρόσωπό μου» είπε επισημαίνοντας ότι η κατηγορία υπονοεί ότι δωροδοκήθηκε και ως εν ενεργεία δικαστικός. «Έχω χειριστεί τόσες σοβαρές υποθέσεις, έχει ακουστεί ποτέ οποιοσδήποτε υπαινιγμός;» ανέφερε.

«Ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν χειρίστηκα καμία υπόθεση της Novartis. Αυτό που κάναμε μόνο ήταν να δώσουμε χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία, πάντα σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το νόμο και τον κρατικό προϋπολογισμό». Σύμφωνα με τον κ. Πικραμμένο, εκείνη την περίοδο η υπηρεσιακή κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει:

  • Σκληρή απεργία των φαρμακοποιών με αποτέλεσμα τη μη εκτέλεση συνταγών
  • Έλλειψη φαρμάκων στα νοσοκομεία
  • Έλλειψη Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) για καρκινοπαθείς σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεία με αποτέλεσμα διαμαρτυρίες συλλόγων ασθενών
  • Αξίωση του ΣΦΕΕ για την τιμολόγηση νέων φαρμάκων από το υπουργείο Υγείας.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν υπέγραψε οποιαδήποτε πράξη τιμολόγησης νέων φαρμάκων, διευκρίνισε και ο κ. Φρουζής ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ έστειλε εξώδικο στον τότε υπηρεσιακό υπουργό Υγείας κ. Κίττα. Επίσης, δεν εκδόθηκε νέο δελτίο τιμών φαρμάκων.

Ο κ. Πικραμμένος επικαλέστηκε και δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Ζήτησα από τον υπουργό (κ. Κίττα) να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων» είχε δηλώσει μετά από συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας.

«Αυτό κάναμε. Ποτέ δεν δώσαμε χρήματα σε φαρμακευτική εταιρεία» συνέχισε ο κ. Πικραμμένος.

Τέλος, με αφορμή τη φερόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, ο κ. Πικραμμένος δήλωσε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να δει ποιοι είναι οι πραγματικοί του φίλοι. «Τελικά διαπίστωσα ότι ήταν πολύ περισσότεροι από όσο φανταζόμουν» είπε συγκινημένος κλείνοντας ην ομιλία του.

Δείτε παρακάτω την ομιλία του κ. Πικραμμένου στη Βουλή

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση Novartis