Σκάνδαλο Novartis: Νέα λίστα γιατρών που χρηματίστηκαν εντόπισαν οι εισαγγελείς

Newsroom Newsroom

Σκάνδαλο Novartis: Νέα λίστα γιατρών που χρηματίστηκαν εντόπισαν οι εισαγγελείς

Τα ονόματα 300 περίπου γιατρών του δημοσίου συστήματος υγείας, αλλά και ιδιωτών, περιέχονται σε λίστα που εντόπισαν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έφοδό τους στα γραφεία της Novartis Hellas.

Οι γιατροί αυτοί φέρονται να «λαδώθηκαν» με ποσά από 1.000 - 5.000 ευρώ κατά την περίοδο Ιανουαρίου 2016 – Ιανουαρίου 2017.

Τα νέα ονόματα έρχονται να προστεθούν στη μακροσκελή λίστα με πάνω από 4.000 γιατρούς που εντοπίστηκαν να έχουν λάβει πλούσια «δώρα» από τη Novartis τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να συνταγογραφούν τα προϊόντα της.

Η έρευνα των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς, που συνεχίζεται ως γνωστόν για τα μη πολιτικά πρόσωπα, δείχνει πάντως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ότι η ζημία του ελληνικού δημοσίου από τις ανατιμήσεις στα νοσοκομειακά φάρμακα της Novartis είναι πολλαπλάσια από την αρχική εκτίμηση των 3 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ξεκίνησε νέος κύκλος καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων, με έναν εξ αυτών να έχει ήδη καταθέσει στους εισαγγελείς προσκομίζοντας νέα στοιχεία για την υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved