ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσφορία από τις δηλώσεις Αλεξιάδη για το επίδομα στέγης σε βουλευτές

Δυσφορία από τις δηλώσεις Αλεξιάδη για το επίδομα στέγης σε βουλευτές

Αντιδράσεις στο Κοινοβούλιο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, ο οποίος υποστήριξε ότι πρέπει να καταργηθούν τα επιδόματα στέγης και στους βουλευτές.

Ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στον Realfm, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να καταργηθούν. «Λάθος είναι ότι υπάρχει αυτό ως επίδομα για τους βουλευτές. Γιατί ορισμένοι λένε να σταματήσει μόνο για τους εξωκοινοβουλευτικούς. Κατά τη γνώμη μου είναι λάθος να υπάρχει για τους βουλευτές. Εάν πρέπει να καλυφθεί κάποια ανάγκη, πρέπει να καλυφθεί ανάγκη, κανονικά, μέσω του μισθού τους και όχι να υπάρχει μέσω επιδόματος, το οποίο δυστυχώς δίνεται χωρίς παραστατικό», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είναι φυσικό, οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις, με πολλούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζουν ότι δεν αληθεύουν όσα υποστήριξε ο κ. Αλεξιάδης, καθώς, όπως λένε, οι βουλευτές για να εισπράξουν το επίδομα ενοικίου πρέπει να προσκομίσουν τα σχετικά παραστατικά.

Το βράδυ της Τρίτης, το γραφείο τύπου της Βουλής εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «αδειάζει» ουσιαστικά τον πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Η Βουλή δίνοντας διευκρινήσεις για την παροχή εξόδων διαμονής στους βουλευτές επαρχίας αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν την πληρωμή των εξόδων διαμονής των βουλευτών της επαρχίας στην Αθήνα, οι οποίοι δεν διαθέτουν σε αυτήν ιδιόκτητη κατοικία, διευκρινίζεται ότι η καταβολή γίνεται μόνον κατόπιν προσκόμισης είτε των νομίμων παραστατικών διαμονής τους σε ξενοδοχείο είτε του μισθωτηρίου συμβολαίου ενοικιαζόμενης κατοικίας τους».

Σχετικές ειδήσεις