ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσφορία Τσίπρα για το επίδομα ενοικίου της Αντωνοπούλου

Δυσφορία Τσίπρα για το επίδομα ενοικίου της Αντωνοπούλου

Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κυρία Ράνια Αντωνοπούλου και της εξέφρασε τη διαφωνία του σχετικά με το επίδομα ενοικίου που φαίρεται να ελάμβανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο ραδιόφωνο του Real, δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Ράνια Αντωνοπούλου και της εξέφρασε την αντίθεσή του σε όλα όσα έγιναν με το επίδομα ενοικίου.

Ταυτόχρονα, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, το Μέγαρο Μαξίμου περιμένει επαρκείς απαντήσεις από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας.

Να σημειώσουμε ότι η αποκάλυψη αυτή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αδιανόητη, ηθικά και πολιτικά, ενέργεια της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας .

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων η κυρία Αντωνοπούλου με τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό, ευνοείται με ένα επίδομα 12.000 ευρώ το χρόνο, την ώρα που χιλιάδες πολίτες στενάζουν από τη φορολογία, την ανεργία και την ανθρωπιστική κρίση.

Μέχρι στιγμής και παρά το γεγονός ότι το θέμα βρίσκεται στην επικαιρότητα εδώ και 3 ημέρες η κυρία Αντωνοπούλου δεν έχει απαντήσει απολύτως τίποτα δημοσίως, γεγονός που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην κυβέρνηση.

Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, η ιστορία αυτή δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και συγκεκριμένα να οδηγήσει τον πρωθυπουργό σε ανασχηματισμό.

Άλλωστε, οι εισηγήσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας τις τελευταίες ημέρες είναι να προχωρήσει σε αντικατάσταση της κυρίας Αντωνοπούλου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου τα τελευταία δυόµισι χρόνια η κυρία Αντωνοπούλου έχει λάβει συνολικά 29.000 ευρώ από το ελληνικό Δηµόσιο ως επίδοµα ενοικίου για το διαµέρισµα στο οποίο διαµένει στο Κολωνάκι µε µια απλή δήλωση στο υπουργείο Εργασίας, η οποία αναφέρει ότι είναι µόνιµη κάτοικος ΗΠΑ και ότι δεν έχει κατάλληλη προς διαµονή κατοικία στον νοµό Αττικής.

Η Ράνια Αντωνοπούλου και ο σύντροφός της υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, διατηρούν κατοικία στη Γλυφάδα. Νοικιάζουν όμως και δεύτερη στο Κολωνάκι προκειμένου να βρίσκονται κοντά στο κέντρο της πόλης. Αυτή η ενοικιαζόμενη κατοικία επιδοτείται με 1.000 ευρώ τον μήνα διά της υπουργικής αποζημίωσης που λαμβάνει η κυρία Αντωνοπούλου, την ώρα που το ζεύγος δηλώνει ετήσια εισοδήματα μισού εκατομμυρίου ευρώ, κατέχει επενδυτικά προϊόντα 3 εκατ. ευρώ, βίλα στη Σύρο, ιδιόκτητες κατοικίες στη Γλυφάδα και στη Νέα Υόρκη.

Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό τις πολιτικές εξελίξεις

Σχετικές ειδήσεις