ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για ελληνοτουρκικά – Έκδηλη ανησυχία στην Αθήνα

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για ελληνοτουρκικά – Έκδηλη ανησυχία στην Αθήνα

Έκτακτη σύσκεψη του άτυπου κυβερνητικού συμβούλιου υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη (06/03/2018) στο Μαξίμου για τα ελληνοτουρκικά, στη σκιά της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αλλά και την έκδοση νέας τουρκικής NAVTEX στο Καστελόριζο.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ανησυχία της Αθήνας για την εξέλιξη της υπόθεσης των Ελλήνων στρατιωτικών, με την κωλυσιεργία, αλλά και τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου είναι έκδηλη, καθώς υπάρχει φόβος ότι θα απαγγελθούν κατηγορίες για κατασκοπεία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναμένεται να ενημερώσει τους υπουργούς για το θέμα, στον απόηχο της δήλωσής του ότι η Τουρκία οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο, να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από αυτό, και να μην μετατρέπει μία καθημερινή διαδικασία σε εθνικό, νομικό ζήτημα.

Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία θα θέσει σήμερα στους ευρωπαίους ομολόγους του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.