ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Έλληνες στρατιωτικούς: Το περιστατικό αυτό πρέπει να λήξει το συντομότερο

Μητσοτάκης για Έλληνες στρατιωτικούς: Το περιστατικό αυτό πρέπει να λήξει το συντομότερο

Την εκτίμηση ότι «η Τουρκία επιδεικνύει έντονη νευρικότητα αλλά και επιθετικότητα», με φόντο τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο εξέφρασε την Τρίτη (06/03) από την Ρόδο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Βρισκόμαστε και σήμερα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Σε μια γεωπολιτική συγκυρία, όπου έχουμε απέναντί μας μια Τουρκία, η οποία εκφράζει μια έντονη νευρικότητα και τολμώ να πω επιθετικότητα, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, με ενότητα αλλά και με στιβαρότητα. Δύο Έλληνες στρατιώτες συνελήφθησαν και κρατούνται σήμερα στην Τουρκία. Το περιστατικό αυτό πρέπει να λήξει το συντομότερο. Είχαμε και στο παρελθόν αντίστοιχα τέτοια περιστατικά, τα οποία λύνονταν πάντα σε στρατιωτικό επίπεδο. Και πρέπει τα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να επιστραφούν το συντομότερο πίσω στην Ελλάδα. Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες καλής γειτονίας και καλών σχέσεων που πάντα θέλουμε και πάντα επιδιώκουμε να έχουμε με την Τουρκία», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα δοθεί λύση σε αυτήν την περιπέτεια, ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά ένα καινούργιο πλαίσιο ελληνο-τουρκικών σχέσεων. Το οποίο δεν θα διέπεται από την εχθρότητα και από την ένταση των τελευταίων μηνών, αλλά θα κοιτάζει περισσότερο αυτά τα οποία μας ενώνουν και λιγότερο αυτά τα οποία μας χωρίζουν».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζήτησε νωρίτερα με τοπικούς φορείς της Ρόδου. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη χαρά επισκέπτομαι τα Δωδεκάνησα. Ξεκίνησα από τη Σύμη και είμαι τώρα στη Ρόδο με την πολύ σημαντική ευκαιρία της μεγάλης γιορτής της 70ης Επετείου από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στο κορμό της μητέρας Πατρίδας. Πάντα αυτές οι σημαντικές στιγμές αναγνώρισης εθνικών επιτυχιών είναι στιγμές που μας υποχρεώνουν να αναλογιστούμε την ιστορική διαδρομή του Έθνους μας. Τι ήταν αυτό το οποίο μας επέτρεψε να μεγαλουργήσουμε και να δημιουργήσουμε την Ελλάδα στα σημερινά της όρια. Και τι ήταν αυτό το οποίο σε άλλες συνθήκες, πιο σκοτεινές, επέφερε εθνικές καταστροφές. Κι αν πρέπει να συγκρατήσω κάτι για να κάνω μια εισαγωγή στη συζήτηση την οποία θα κάνουμε, αυτό είναι το εξής: Κάθε φορά που η Ελλάδα ήταν ενωμένη και αγωνίστηκε με σχέδιο και προγραμματισμό για την επίτευξη των μεγάλων εθνικών της στόχων, τα κατάφερνε».

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Σχετικές ειδήσεις