ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από Φυλή: Καθήκον μας να νιώθουν προστατευμένοι οι πολίτες (pics)

Τσίπρας από Φυλή: Καθήκον μας να νιώθουν προστατευμένοι οι πολίτες (pics)

«Καθήκον μας είναι να νιώθουν προστατευμένοι οι πολίτες. Δεν υπάρχουν πολίτες και περιοχές πολλών κατηγοριών» δήλωσε από τον δήμο Φυλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας το νέο κτίριο της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι έχουν γίνει πολλά βήματα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην περιοχή. «Βρίσκομαι σε έναν δήμο που έχει πραγματική ανάγκη της φροντίδας και της δραστηριοποίησης όλων. Είμαστε εδώ για να δράσουμε και να ενισχύσουμε το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για στρεβλή αστυνόμευση του παρελθόντος, τονίζοντας: «Στη χώρα μας παρατηρήθηκαν στρεβλώσεις,​ όπως επιλεκτική αστυνόμευση με ολόκληρες περιοχές της χώρας να αγνοούνται. Ταυτόχρονα εφαρμόστηκε μια αναποτελεσματική κατασταλτική πολιτική, η οποία υιοθετούνταν μετά από τραγικά γεγονότα και ενοχοποιούσε συλλήβδην κοινωνικές κατηγορίες».

Πρόσθεσε πως ήταν συνειδητή επιλογή των εκάστοτε πολιτικών, οι οποίοι - όπως είπε - θεωρούσαν ότι η αστυνόμευση κάποιων περιοχών ήταν πιο σημαντική από την αστυνόμευση κάποιων άλλων περιοχών. «Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διπλασιάστηκαν οι περιπολίες στη Δυτική Αττική

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι περιπολίες στη Δυτική Αττική σχεδόν διπλασιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα και περιορίστηκε η παραβατικότητα. «Σήμερα γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια, με σχέδιο και ιεραρχήσεις, που πλέον αποδίδει αποτελέσματα» είπε και πρόσθεσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στον ίδιο δρόμο θα προχωρήσουμε».

Απαράδεκτο να γίνονται οι Ρομά αποδιοπομπαίος τράγος

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους Ρομά και στην προσπάθεια - όπως είπε - κάποιων να γίνονται αποδιοπομπαίος τράγος και ταυτόσημο της παραβατικότητας. «Αυτή είναι μια λογική, η οποία -όπου ακολουθήθηκε- ιστορικά, έθρεψε γενιές με το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού και οδήγησε σε εθνικές και κοινωνικές τραγωδίες» είπε για να προσθέσει:

«Είναι ντροπή, κατέχοντες δημόσιο αξίωμα όπως αυτό του βουλευτή και μάλιστα του πρώην υπουργού, να αναπαράγουν έναν τέτοιο διχαστικό και ρατσιστικό λόγο απέναντι στους Ρομά συμπολίτες μας. Και όταν αυτός ο λόγος δεν επιφέρει συνέπειες σε όσους τον παράγουν, η πολιτική ευθύνη και η ντροπή δε βαραίνει αποκλειστικά αυτούς, αλλά και την ηγεσία τους». Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε συναντηθεί με τον δήμαρχο Φυλής με τον οποίο συζήτησαν μεταξύ άλλων θέματα ασφάλειας.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Νewsbomb.gr

Πηγή: Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και Eurokinissi

Σχετικές ειδήσεις