ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ανεύθυνη η κυβέρνηση - Δεν διαπραγματευόμαστε σπιθαμή ελληνικής γης

Μητσοτάκης: Ανεύθυνη η κυβέρνηση - Δεν διαπραγματευόμαστε σπιθαμή ελληνικής γης

Βολές κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στα εθνικά θέματα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση επί της πρότασης του κόμματός του για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες των Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για ανευθυνότητα και προχειρότητα και ρώτησε αν είναι ευχαριστημένος ο κ. Τσίπρας από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, μετά το περιστατικό στον Εβρο.

«Θέλω να εκφράσω τη στήριξή μου στους δύο αξιωματικούς και τις οικογένειες τους. Η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι απαράδεκτη και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οι ευθύνες σας είναι βαριές. Δείξατε αναξιοπιστία απέναντι σε όλους. Υποτιμήσατε το περιστατικό της σύλληψης των δύο αξιωματικών όπως και τον προκλητικό εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού. Στην οικονομία σας πληρώσαμε με 2 άχρηστα μνημόνια στα εθνικά θέματα όμως μπορεί να είναι περισσότερο επικίνδυνο», σχολίασε προσθέτοντας πως ζητούμε «σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας όπως έχουμε προτείνει από το 2016», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, και τόνισε πως «δεν διαπραγματευόμαστε σπιθαμή ελληνικής γης».

Κατηγόρησε, δε, τον πρωθυπουργό πως δίχασε τον ελληνικό λαό. «Κατηγορήσατε τον ελληνικό λαό που διαμαρτυρήθηκε για το μακεδονικο ως φασίστες και όχλο», συμπλήρωσε και διερωτήθηκε: «Πώς μπαίνετε στη συζήτηση χωρίς να έχετε εξασφαλίσει τη συναίνεσή μας;».

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό επιπόλαιο και τον κατηγόρησε πως επιλέγει να συμπορευθεί «με έναν άνθρωπο που είναι, σήμερα, απών και δεν σας ενώνει τίποτα ιδεολογικά παρά μόνο η αγάπη για την καρέκλα», εννοώντας τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικές ειδήσεις