ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ – «Όχι» σε πρόωρες εκλογές και εξάντληση της τετραετίας

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ – «Όχι» σε πρόωρες εκλογές και εξάντληση της τετραετίας

Προβάδισμα «ασφαλείας» φέρεται να έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ αποσπά το 31,5%, δέκα μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λαμβάνει το 21,5%.

Στην τρίτη θέση έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 8,5%, μόλις μισή μονάδα πάνω από τη Χρυσή Αυγή. Στην πέμπτη θέση, με 6%, βρίσκεται το ΚΚΕ. Στο 2% βρίσκονται οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, που φαίνεται να δυσκολεύονται να πιάσουν το όριο εισόδου στο Κοινοβούλιο.

Όσον αφορά την παράσταση νίκης, το 55% των ερωτηθέντων βλέπει επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 23% υποστηρίζει πως θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα της διενέργειας εκλογών, το 36% δηλώνει ότι θέλει να δει την κυβέρνηση να ολοκληρώνει την θητεία της, ενώ το 14% δεν είναι αντίθετο σε πρόωρες κάλπες αλλά θα προτιμούσε να στηθούν αργότερα.

Αναφορικά με το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, η πλειοψηφία το κρίνει ως «πολύ σημαντικό» σε ποσοστό 62%, ενώ το 16% το κρίνει ως «αρκετά σημαντικό».

Αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα, το 30% των ερωτηθέντων απαντούν «σίγουρα αρνητικά» και 21% «μάλλον αρνητικά», ενώ «σίγουρα θετικά» απαντά το 11%.

Σχετικές ειδήσεις