ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι επιστολές Παπανδρέου -Βενιζέλου στο ΔΝΤ

Οι επιστολές Παπανδρέου -Βενιζέλου στο ΔΝΤ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι επιστολές-της υποτέλειας κατά πολλούς- του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ, με τις οποίες δεσμεύονται πολιτικά και οικονομικά για την υλοποίηση των μέτρων του πολυνομοσχεδίου.

Ο κ. Παπανδρέου στην επιστολή του επιβεβαιώνει την προσήλωσή του στην προώθηση των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών και του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, με στόχο την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και την τόνωση της ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύεται για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων της διετίας 2011-2012, προεξοφλώντας τη στήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος στην επιστολή του, που υπογράφει ως αναπληρωτής πρωθυπουργός, αξίωμα το οποίο αποδίδει και ο κ. Παπανδρέου, δεσμεύεται για την ψήφιση όλων των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου και αναφέρεται σε μέτρα όπως: μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ, στην περικοπή των συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ, στις μειώσεις μισθών και την υπαγωγή 30.000 εργαζομένων σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.