ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περικοπή βουλευτικής αποζημίωσης κατά 25% σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο

Περικοπή βουλευτικής αποζημίωσης κατά 25% σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο

Δεκτή από όλα τα κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου, έγινε στην ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση του προέδρου του σώματος, Νίκου Βούτση, για μομφή κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των δύο βουλευτών του κόμματος, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η μομφή αποδόθηκε για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά την οποία επέδειξαν, ο κ. Κασιδιάρης και ο κ. Ηλιόπουλος στην διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και 'Αμυνας της Βουλής, όταν στράφηκαν με βαριές και υβριστικές εκφράσεις κατά του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά - όπως επίσης και ο Ν. Μιχαλολιάκος στην ολομέλεια της Βουλής, καταφερόμενος με τον ίδιο υβριστικό τρόπο εναντίον συνολικά των 4 μουσουλμάνων βουλευτών οι οποίοι συμμετέχουν στην τρέχουσα κοινοβουλευτική σύνθεση.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η ποινή της μομφής συνοδεύεται και με παρακράτηση του 25% της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης.

Τόσο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όσο και όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, καταδίκασαν την συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για κήρυγμα μίσους και μισαλλοδοξίας, ενώ τόνισαν την ανάγκη περαιτέρω αυστηροποίησης του κανονισμού της Βουλής απέναντι σε απαράδεκτες ναζιστικές και φασιστικές συμπεριφορές.

Από την πλευρά τους, τόσο ο κ. Μιχαλολιάκος όσο και οι κ.κ. Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος, χαρακτήρισαν παράνομη και αντισυνταγματική την απόφαση για τη πρόταση μομφής, ενώ επέμειναν στις θέσεις τους και στους υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά των μουσουλμάνων βουλευτών.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, χαρακτήρισε ανατριχιαστικά τα όσα ακούστηκαν από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους βουλευτές της Θράκης, ενώ έκανε λόγο για στρατηγική έντασης από την πλευρά της ΧΑ και πρόσθεσε ότι υπάρχει κλιμάκωση της ακραίας συμπεριφοράς της και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σιωπά ή να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

Σχετικές ειδήσεις