Αμανατίδης: Δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους

Έλληνες στρατιωτικοί | Ειδήσεις: Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση έχει ενιαία στάση ως προς το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών εξέφρασε την Τετάρτη (21/03) ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα ανταλλαγής τους με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Αμανατίδης: Δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους
1'

«Είμαστε εν αναμονή της ολοκλήρωσης της έρευνας του εισαγγελέα και αναμένουμε να δούμε τις κατηγορίες που θα αποδοθούν στους Έλληνες στρατιωτικούς», τόνισε ο κ. Αμανατίδης, σε δηλώσεις του προς την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, ο υφυπουργός Εξωτερικών έσπευσε να επισημάνει πως «το θέμα κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, ηρεμία, ψυχραιμία και νηφαλιότητα»

Ο ίδιος ανέφερε, εξάλλου, πως η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα το συντομότερο δυνατό. «Όλα εξαρτώνται, πάντως, από τις κινήσεις και της αποφάσεις της Τουρκίας», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς, παράλληλα, εάν έχει τεθεί θέμα ανταλλαγής των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, ο κ. Αμανατίδης ήταν αρνητικός, λέγοντας: «Δεν έχει τεθεί από καμία πλευρά τέτοιο ζήτημα. Είναι θέμα άλλης τάξεως».

Σημείωσε, επιπλέον, πως «η συμπεριφορά της Τουρκίας αναβαθμίζει τη θέση της χώρας μας στα μάτια των συμμάχων μας».

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο Γιάννης Αμανατίδης, χαρακτήρισε σημαντική την αυριανή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων μετά και τη μετονομασία του.

Για τις προτάσεις των Σκοπιανών ως προς το ονοματολογικό, είπε πως η κυβέρνηση θα επεξεργαστεί σήμερα τις προτάσεις-απαντήσεις της σκοπιανής πλευράς στην Αθήνα, στο σχέδιο συμφωνίας της Ελλάδα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας και ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Τέλος, ανέφερε πως η πρόταση της κυβέρνησης θα έρθει στη Βουλή και «όντας εθνικά χρήσιμη θα υιοθετηθεί από όλους και την ελληνική κοινή γνώμη».

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή