ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος για Βάρνα: Ο Ερντογάν θέλει να επιβεβαιώσει την ηγεμονία του λόγω εκλογών

Κουμουτσάκος για Βάρνα: Ο Ερντογάν θέλει να επιβεβαιώσει την ηγεμονία του λόγω εκλογών

Την ανησυχία του για την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα εξέφρασε τη Δευτέρα (26/03/2018) ο τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την επικείμενη ευρωτουρκική συνάντηση στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

«Η πρόθεση του κ. Ερντογάν είναι να επιβεβαιώσει την ηγεμονία του εν όψει των τουρκικών εκλογών του 2019. Χρειάζεται τη στήριξη των εθνικιστών, γι αυτό και υιοθετεί περισσότερο εθνικιστική ρητορεία και πρακτικές», δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Θέμα FM».

«Κανένας δεν πρέπει να θέλει τη ρήξη στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, διότι η Άγκυρα θα γίνει πολλαπλάσια απρόβλεπτη και ανεξέλεγκτη εάν απομακρυνθεί περισσότερο από την Ευρώπη», πρόσθεσε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως «δεν θέλουμε ρήξη, αλλά ούτε και επιβολή των τουρκικών θέσεων και προτεραιοτήτων στην Ευρώπη, σε βάρος των αρχών, των αξιών, του Δικαίου και των συμφερόντων μας».

«Είναι προς το συμφέρον όλων να διατηρηθεί μια λειτουργική σχέση ΕΕ- Τουρκίας. Η Ευρώπη έχει τα "εργαλεία" για να πιέσει την Άγκυρα, σε μια περίοδο που η οικονομία της γείτονος είναι πολύ ευαίσθητη και έχει μεγάλη οικονομική εξάρτηση από την ΕΕ», ανέφερε – μεταξύ άλλων – ο κ. Κουμουτσάκος.

Διαβάστε επίσης:

Ρoή Ειδήσεων