ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οδική ασφάλεια

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οδική ασφάλεια

Το δικό του μήνυμα για την οδική ασφάλεια έστειλε για τις γιορτές του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω ανάρτησής του στο Facebook το βράδυ της Μεγάλη Πέμπτης (05/04/2018).

«Κάθε τέτοια μέρα μαζί με τις γιορτές του Πάσχα, τις ειδήσεις μονοπωλούν τα μέτρα που λαμβάνει η τροχαία για την προστασία μας στους δρόμους» αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης, και συμπληρώνει: «Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε ήδη καταθέσει ένα συγκροτημένο πλαίσιο προτάσεων για την οδική ασφάλεια».

«Θα ήθελα σήμερα να υπενθυμίσω την αυτονόητη ατομική ευθύνη που έχουμε όλοι μας. Να μην οδηγούμε όταν έχουμε πιει. Να μην μιλάμε στο τηλέφωνο, όταν βρισκόμαστε στη θέση του οδηγού. Να φοράμε πάντα ζώνη ή κράνος. Να χρησιμοποιούμε τα ειδικά καθίσματα για τα μικρά παιδιά. Δεν θέλω να εκληφθούν τα λόγια μου αυτά ως τυπικές ή -πόσο μάλλον- διδακτικές συμβουλές. Οι Έλληνες, το ξέρουμε όλοι, έχουμε μια περίεργη σχέση με το αυτοκίνητο, το οποίο συχνά το αντιμετωπίζουμε ως προέκταση του εγωισμού μας» αναφέρει παράλληλα ο «γαλάζιος» πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, υπενθυμίζει ότι αντίστοιχη ανάρτηση είχε κάνει και τον Αύγουστο με αφορμή δύο θανατηφόρα ατυχήματα στην Κρήτη.

«Δεν είναι μαγκιά να οδηγείς μεθυσμένος. Είναι απλά ανεύθυνο και επικίνδυνο» συμπλήρωσε ίδιος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι μαγκιά είναι να καταλάβεις ότι δεν μπορείς και δεν πρέπει να οδηγήσεις και να δώσεις το αυτοκίνητό σου σε κάποιον άλλο.