Μήνυμα Τσίπρα στους Έλληνες στρατιωτικούς: Άγγελε και Δημήτρη απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας

Μήνυμα Τσίπρα στους Έλληνες στρατιωτικούς: Άγγελε και Δημήτρη απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας

Παρέμβαση του πρωθυπουργού για τους Μητρετώδη και Κούκλατζη που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές - Θέμα ύψιστης σημασίας για την κυβέρνηση η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών 

Στη φυλακή για 36η μέρα παραμένουν ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, που συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο την 1η Μαρτίου στις Καστανιές Έβρου. 

Από την πρώτη στιγμή της κράτησής τους, η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψουν τα δύο παιδιά πίσω στην πατρίδα.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ντοκουμέντο», ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στους δύο στρατιωτικούς, απευθυνόμενος μάλιστα σε πρώτο πρόσωπο.

«Άγγελε και Δημήτρη όλοι οι Έλληνες απαιτούμε το τέλος του Γολγοθά σας», διαμηνύει ο πρωθυπουργός στους Μητρετώδη και Κουκλατζή ενόψει Πάσχα.

Υπενθυμίζουμε πως στη Σύνοδο Κορυφής, οι Ευρωπαίοι είχαν ζητήσει από τον Ταγίπ Ερντογάν να απελευθερώσει τους στρατιωτικούς πριν από το Πάσχα, κάτι που φυσικά δεν έγινε.

Σήμερα, τα δύο παιδιά επισκέφθηκαν οι γονείς τους στις φυλακές της Αδριανούπολης.