Κουβέλης: Η Κεντροαριστερά δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της

Κουβέλης: Η Κεντροαριστερά δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της

Η επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν συμψηφίζεται ούτε ανταλλάσσεται με αποφάσεις της Δικαιοσύνης, διαμηνύει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την κράτησή τους από την Τουρκία. 

«Η Ελλάδα είναι χώρα της ειρήνης και αυτή θέλει να προάγεται στην περιοχή. Ταυτόχρονα όμως ξέρει και μπορεί, σε κάθε στιγμή, με επάρκεια και με ικανή αποτρεπτική δύναμη να προστατεύει τα κυριαρχικά εθνικά δικαιώματά της» αναφέρει σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

«Με σταθερή τη θέση μας ότι η απαράδεκτη κράτηση των δύο στρατιωτικών στελεχών μας δεν συμψηφίζεται ούτε ανταλλάσσεται με αποφάσεις της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης, διεκδικούμε την επιστροφή τους στην πατρίδα μας», προσθέτει για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Ο κ. Κουβέλης, στη συνέντευξή του, απευθύνει στην Κεντροαριστερά κάλεσμα συμπόρευσης. Οι πολιτικές δυνάμεις που είτε αναφέρονται ως «κεντροαριστερές» είτε ως «σοσιαλδημοκρατικές» «δεν μπορούν να νίπτουν τας χείρας τους», δηλώνει, σημειώνοντας ότι «αν θέλουν να είναι πράγματι προοδευτικές, δεν μπορεί να είναι ουδέτεροι παρατηρητές της σύγκρουσης μεταξύ της προοδευτικής και της συντηρητικής πολιτικής και να μένουν ανενεργές σε ό,τι αφορά τις συμμαχίες τους».

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας αναφέρει ότι οι δυνάμεις αυτές, δικαιώνοντας τον αυτοπροσδιορισμό τους πρέπει να αναζητήσουν συγκλίσεις με την Αριστερά και να κλείσουν το κεφάλαιο της συμπόρευσης με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική. «Η αντιπαράθεση» της Κεντροαριστεράς «στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, στους φθοροποιούς τακτικισμούς και στη καταστροφολογική αντιπολίτευση της ΝΔ θα μπορούσε στρατηγικά να διαμορφώσει στοιχεία και προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός προοδευτικού πόλου». Χαρακτηρίζει θετική τη στάση της Φώφης Γεννηματά «να ανταποκριθεί στην ανάγκη να εκκινήσει η διαδικασία της αναθεώρησης του Συντάγματος», ενώ σημειώνει για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «αναδεικνύει την υποταγή στη στείρα αντιπολιτευτική τακτική που ασκεί στην κυβέρνηση», αποδομώντας, τελικά, τα συμφέροντα της χώρας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)