ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος για Τουρκία: Παρακολουθούμε με απόλυτη εγρήγορση την προκλητικότητα της γείτονος

Τζανακόπουλος για Τουρκία: Παρακολουθούμε με απόλυτη εγρήγορση την προκλητικότητα της γείτονος

Την απόλυτη προσήλωση της Ελλάδας στους διεθνείς κανόνες δικαίου και την αμετακίνητη προσήλωσή της σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, με φόντο την κλιμακούμενητουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, εξέφρασε την Τετάρτη (11/04/2018) ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η ελληνική πλευρά παρακολουθεί την κατάσταση με απόλυτη εγρήγορση και προβληματισμό για την προκλητικότητα της γείτονος», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος, σε δηλώσεις του προς τον ραδιοσταθμό «24/7».

Ερωτηθείς για την πορεία της τέταρτης αξιολόγησης, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως «δεν υπάρχει χρόνος για αναβολές, καθώς τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και μέχρι τις 21 Ιουνίου θα πρέπει να έχουμε καταλήξει σε συμφωνία για τους όρους της μεταπρογραμματικής εποπτείας της ελληνικής οικονομίας και της ρύθμισης του ελληνικού χρέους».

«Δεν έχουμε σκοπό να καθυστερήσουμε και δεν θα καθυστερήσουμε», ξεκαθάρισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τοποθετήθηκε και για το μηχανισμό της προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, ενώ χαρακτήρισε «αποκυήματα της φαντασίας» δημοσιεύματα που αναφέρονταν πρόσφατα στο θέμα αυτό.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «το βασικό θέμα της συζήτησης επικεντρώνεται στο αναπτυξιακό σχέδιο, στο οποίο φιλοδοξούμε να καταλήξουμε σε μεγάλο βαθμό μέχρι τις 27 Απρίλη».

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ακύρωση του νόμου Κατρούγκαλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αρνήθηκε να σχολιάσει, αρκούμενος, ωστόσο, να σημειώσει πως «οι διασκέψεις συνεχίζονται και δεν υπάρχει απόφαση».

«Σε κάθε περίπτωση, εφόσον υπάρξουν διατάξεις που έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, θα τροποποιηθούν, καθώς έτσι λειτουργεί το νομικό σύστημα», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε πως «μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, η κυβέρνηση θα εστιάσει στο ζήτημα επίτευξης των μεγαλύτερων δυνατών κοινωνικών συγκλίσεων». Παράλληλα, σχολιάζοντας για το ίδιο θέμα τη στάση που θα τηρήσει το Κίνημα Αλλαγής, πρόσθεσε ότι «μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις σε ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, αλλά προϋπόθεση είναι να υπάρχει και η αντίστοιχη βούληση από την άλλη πλευρά. Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να δει προς ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί».

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις