ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Δεν φοβάμαι σύρραξη με την Τουρκία - Αποσκοπούν αλλού οι προκλήσεις της Άγκυρας

Βίτσας: Δεν φοβάμαι σύρραξη με την Τουρκία - Αποσκοπούν αλλού οι προκλήσεις της Άγκυρας

Την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σύρραξης με την Τουρκία εξέφρασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, που παράλληλα τόνισε ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να εκχωρήσει ούτε έναν πόντο κυριαρχίας.

«Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν τα μάτια τους 24» είπε ο κ. Βίτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι προκλητικές τοποθετήσεις των Τούρκων πολιτικών είναι «πρωτίστως πολεμοχαρείς κορώνες» που μένουν σε επίπεδο ρητορικής και δεν μετουσιώνονται σε πράξεις.

Την ίδια ώρα, εκτίμησε πως οι προκλήσεις και οι παραβιάσεις της Άγκυρας αποσκοπούν στο να ανοίξουν κεφάλαια συζήτησης που δεν είναι στο συμφέρον της Αθήνας -μια θέση που έχει διατυπώσει, άλλωστε, και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Για τις προσφυγικές ροές

Παρότι ο κ. Βίτσας παραδέχτηκε ότι η στρατηγική της ελληνικής πλευράς στο προσφυγικό είναι να μειωθούν οι ροές προς την ελληνική επικράτεια, δεν ενστερνίστηκε, ωστόσο, την άποψη πως η Τουρκία θέλει να «πλημμυρίσει» τα νησιά με πρόσφυγες.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι οι πυραυλικές επιθέσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Συρία γεννούν πάντα νέους πρόσφυγες.

Όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι να επιταχυνθεί η εξέταση των αιτήσεων για άσυλο, ώστε να επαναπροωθούνται γρήγορα στις πατρίδες τους όσοι δεν δικαιούνται προστασία.