Νέα δημοσκόπηση: Κλείνει κι άλλο η «ψαλίδα» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση: Κλείνει κι άλλο η «ψαλίδα» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Για ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας προδιαθέτουν τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης της εταιρείας «Alco» που διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 11 - 16 Απριλίου.

Και αυτό διότι κλείνει κι άλλο, όσο περνάει ο καιρός, η «ψαλίδα» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στις 4,7 μονάδες, έναντι 4,9 το Φεβρουάριο του 2018, στην αντίστοιχη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 21,4% - ακριβώς το ίδιο ποσοστό που εμφανιζόταν και στην προηγούμενη αντίστοιχη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, ενώ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται κατά 0,2% και φθάνει στο 16,7% του δείγματος.

Ποσοστό πάνω από το όριο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης συγκεντρώνουν η Χρυσή Αυγή (6%), το Κίνημα Αλλαγής (5,4%) και το ΚΚΕ (5,3%), ενώ κάτω από το όριο που προβλέπεται για είσοδο στη Βουλή βρίσκονται τα ποσοστά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Ένωσης Κεντρώων, της Λαϊκής Ενότητας (που ωστόσο εμφανίζεται να ενισχύει το ποσοστό της από 2% τον Φεβρουάριο σε 2,5%) και της Πλεύσης Ελευθερίας (1,3%).

Σταθερά υψηλά παραμένουν τα ποσοστά της απροσδιόριστης ψήφου (με ένα μεγάλο μέρος των «αναποφάσιστων» να προέρχεται - σύμφωνα με την έρευνα - από πολίτες που επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015), επιβεβαιώνοντας τη ρευστότητα της εικόνας που αποτυπώνει η δημοσκόπηση, αφού η τελική επιλογή του ενός στους τρεις ψηφοφόρους (ποσοστό 31,9%) αποτελεί, προφανώς, κρίσιμη παράμετρο για τη διαμόρφωση του εκλογικού χάρτη, σε όλα τα επίπεδα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας news247.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Έβγαλαν αυτό το πλακάκι και έμειναν με το στόμα ανοιχτό (εικόνες - σοκ)