ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Νικολόπουλου στη Βουλή για θέμα του Newsbomb.gr

Ερώτηση Νικολόπουλου στη Βουλή για θέμα του Newsbomb.gr

«Πήρε ο Παπανδρέου 20 εκατομμύρια από τον Καντάφι;»

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, αναφορικά με ένα θέμα που είχε αναδείξει το Newsbomb.gr σχετικά με τις σχέσεις της οικογένειας Παπανδρέου με τον άλλοτε πανίσχυρο Λίβυο ηγέτη Μοαμάρ Καντάφι.

Στις 14 Ιανουαρίου 2014, το Newsbomb.gr επικαλούμενο συνέντευξη του προσωπικού μάγειρα του Καντάφι σε σερβικό μέσο ενημέρωσης, έφερε στο φως «ύποπτες» συναλλαγές του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με τον Λίβυο δικτάτορα.

Κατά την αφήγηση, ο μάγειρας δέχεται ερώτηση από τον δημοσιογράφο για το αν ο Καντάφι κατά καιρούς έχει βοηθήσει Ευρωπαϊκές χώρες.

Η απάντηση αποτελεί «βόμβα»:

«Ο Καντάφι το 2005 έδωσε 20 εκατομμύρια δολάρια στο πρώην Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου αυτός να κατασκευάσει τουριστικό θέρετρο στη Βεγγάζη».

Φυσικά, παρά τις αποκαλύψεις, ο κ. Παπανδρέου δεν βγήκε ποτέ να δώσει καμία εξήγηση. Ούτε καν να το διαψεύσει.

Τα ερωτήματα του κ. Νικολόπουλου «καίνε» και απαιτούν απαντήσεις:

1. Έχουν ασχοληθεί οι ελληνικές αρχές ,κατά τα πρότυπα των ... «κουτοφραγκικών» γαλλικών με έρευνα όσων και για τον Γιώργο Παπανδρέου είπε ο Σέρβος μάγειρας;

2. Υπάρχουν χρέη λιβυκών επιχειρήσεων και εταιρειών προς την Ελλάδα, όπως αναφέρει το «ΒΗΜΑ» και αν ναι, ποια η τύχη τους σήμερα;

3. Υπάρχει επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των Υπουργείων Οικονομικών, Εξωτερικών και Δικαιοσύνης της Ελλάδας για θέματα σχετικά με χρέη της Λιβύης προς την Ελλάδα ή συναφή και αν ναι, ποιά η τελική έκβαση;
- Να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική αλληλογραφία.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΥΛΟΥ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΔΩ

Όπως θα δείτε στην απάντηση, το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει αναρμόδιο να απαντήσει, ωστόσο, δεσμεύεται να μεταφέρει την ερώτηση στον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Σχετικές ειδήσεις