ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Έβρο ο Κώστας Καραμανλής: Στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο πρώην πρωθυπουργός (pics)

Στον Έβρο ο Κώστας Καραμανλής: Στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο πρώην πρωθυπουργός (pics)

Κώστας Καραμανλής | Έβρος: Στο Πύθιο του Διδυμοτείχου βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (04/05/2018) ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος βρέθηκε μία μόλις «ανάσα» από την ελληνοτουρκική μεθοριακή γραμμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το evros-news.gr, o κ. Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Έβρου και Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αναστάσιο Δημοσχάκη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χάρη Θεοχαρίδη, βρέθηκε μαζί με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς της 16ης Μεραρχίας Πεζικού πάνω στην σιδηροδρομική γέφυρα που ενώνει την Ελλάδα με την Τουρκία. Στα σύνορα δηλαδή, αφού στα τρία με τέσσερα μέτρα βρίσκεται το μέσον του ποταμού Έβρου, ο οποίος χωρίζει τις δύο χώρες.

Ο πρώην πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Δημοσχάκη και τους στρατιωτικούς, ενώ έγινε και αναφορά στις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα στον Έβρο και μάλιστα η περιοχή που ο ίδιος βρισκόταν, αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα σημεία εισόδου όσων έρχονται από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Φυλάκιο «ΓΕΦΥΡΑ» που είναι υπεύθυνο για τον στρατιωτικό έλεγχο της περιοχής, συζήτησε με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες, τους έδωσε συγχαρητήρια για την δύσκολη αποστολή που επιτελούν και τους ευχαρίστησε γι’ αυτό. Σε πολύ φιλική και χαλαρή ατμόσφαιρα άκουσε και τους ίδιους και ζήτησε να μάθει πως περνούν εκεί.

Επίσκεψη στο Ισαάκιο, το χωριό του Α. Δημοσχάκη

Λίγο προτού φτάσει στο Πύθιο, ο κ. Καραμανλής πέρασε από το χωριό Ισαάκιο Διδυμοτείχου, την ιδιαίτερη πατρίδα του βουλευτή Αναστάσιου Δημοσχάκη, και κάθισε στο καφενείο του χωριού για καφεδάκι και κουβέντα με τους κατοίκους, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν θερμά.

Όλοι θέλησαν να τον αγκαλιάσουν, να του σφίξουν το χέρι και να φωτογραφηθούν μαζί του, ενώ άκουσε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως στον αγροτικό και τον οικονομικό τομέα.

Διανυκτέρευσε Πέμπτη, Παρασκευή στη Λευκίμμη και ξεναγήθηκε στο Απολιθωμένο Δάσος

Εξάλλου, ο πρώην Πρωθυπουργός, επέλεξε να διανυκτερεύσει την Πέμπτη που έφτασε αργά με την τελευταία πτήση από την Αθήνα αλλά και την Παρασκευή μετά το δείπνο προς τιμή του στη Δαδιά από τον βουλευτή Τάσο Δημοσχάκη, στο χωριό Λευκίμμη και στον πανέμορφο ξενώνα «ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ». Βρίσκεται δίπλα στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμμης, μέσα στο πράσινο και μάλιστα έκανε και βόλτα στο καφενείο του χωριού όπου χαιρέτισε τους κατοίκους συζητώντας μαζί τους.

Με σπορ ντύσιμο αυτή τη φορά, καλοκαιρινό με μπλουζάκι και γιλέκο, ξεναγήθηκε τόσο στο Απολιθωμένο Δάσος της Λευκίμμης, στο οποίο υπάρχουν κορμοί δέντρων ακόμα και 40.000.000 ετών και είναι το δάσος με τα παλαιότερα χρονικά ευρήματα.

Πηγή πληροφοριών και φωτογραφιών: Evros-news.gr

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από την επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στον Έβρο

Σχετικές ειδήσεις